söndag 19 juli 2009

Själen skapar utveckling genom energiinkoppling - etern är länken. Del 4



Detta är utdrag ur en artikel som jag skrev för länge sedan om olika perspektiv på etern ("fysisk livskraft" m m), som jag nu uppdaterat en del.
Här har jag delat upp men också förkortat artikeln i fyra olika delar, där alla fått olika rubriker i denna följd.
Alla delar finner du här: Del 1, del 2, del 3, del 4

Vill du läsa artikeln i sin helhet finns den som länkat dokument längst ner i del 1, också på sidan "Själens visdom".

Del 4.
Hur vi kan förstå och använda våra energifält och de läkande energierna mer medvetet i vårt liv.

Själen löser problem genom energier
Den direkta kontakten med själen tar form genom energier. Själskontakt i sin medvetandeform uttrycks genom upplevelser och kvaliteter av intuition, kärlek, frid, givande, enhet, ökad livskraft m fl. Den kontakten leder i sin tur till förnyelse och omvandling av det mer personliga medvetandet. Information, kunskap (som på sikt verkar genom "visdom" som en högre energi), intuition kring denna process och försteålse av den sker också genom olika typer av kommunikation med högre livsnivåer inom människan (själsmedvetandet). Det kan t ex ske genom bilder, symboler, idéer, insikter, abstrakt förståelse.
Energierna är det som skapar nya vägar för utveckling inom hela vårt mänskliga system, på olika nivåer. Vår förmåga att uppfatta och använda oss av t ex mer kärlek är en effekt av detta. Mer “flyt” (termen flow, egentligen ökad närvaro), förståelse, gemenskap etc.

Energierna går in i människans energifält, in i hennes medvetande som fälten består av. Energierna kan också gå in i den fysiska kroppen, först den eteriska och sedan den fasta fysiska kroppen.
Att vi alla har mycket spänningar, hinder och blockeringar är känt vad gäller vår fasta fysiska kropp. Men att de spänningar vi talar om som känslomässiga spänningar och mentala spänningar och blockeringar även kan finnas i våra energifält är inte lika uppmärksammat, om ens något.

Problemens natur är inte enbart känslomässiga eller mentala, som en abstraktion. De har sin konkreta, materiella form i fälten och även den fysiska kroppen (med grund i eterhöljet).
Förbindelsen med själens energier kan ta form på alla nivåer; fysiskt, känslomässigt och mentalt, ofta i olika kombinationer. Själsförbindelsen skapar ny balans, där tidigare obalans existerade. Balansen skapar förutsättningar för nya livsformer, ökad medvetenhet, att en mer omfattande hälsa och utveckling kan ta plats i våra liv.


En annan viktig insikt handlar om att människans personlighet vid en viss punkt börjar förändras i sin grund och inte längre fungerar på samma sätt som tidigare. Känslo- och tankesystemet börjar ändras till sin grund.
Känslor och tankar tycks allt mer utgå från en källa som är bortom den personliga känslo- och tankenaturen i sig. En omvandling i människans energibyggnad sker allt mer konkret, även fysiskt.

Olika behov av att omvandla personlighetens uppbyggnad, dess olika sidor, blir därför i ett större sammanhang metodens mål (terapin, behandlingen, vägledningen etc).
Lösningen på våra problem – livsproblem, relationsproblem och hälsoproblem m m - sker genom att vi får en större förståelse. En metod, en terapeut eller en konsult, kan vara ett redskap, en möjlighet, en sorts kanal för en mer omfattande energi att ta form igenom. ofta låser sig människan vid formen och tror därför att en metod,en lära, en "guru" osv sitter inne med "nycklarna". Man identifierar sig med denna tro och denna form, medan det egentligen är så att vi lär i en större gemenskap över dessa gränser.

Vi lär egentligen genom allt mer utvecklade kollektiva former. Först genom olika stadier inom vår egen mänsklighet, men än mer av de som gått vidare till högre nivåer av utveckling. Där är vår egen högre medvetenhet ett centrum för "det formlösa", mer universella lärandet. Som inte behöver en metod (eller många) för att fästa oss vid det vi kan tro är "den enda vägen".
Denna insikt och att utöva denna rent praktiskt, upplöser alla former av separation (därmed alla konflikter kring vad som är "rätt och fel" vad gäller val av väg, trosformer, religioner osv)

Söker man en djupare förändring och en mer djup kontakt, tycks en mer direkt själskontakt behövas - inom människan själv. Det innebär att energin förankras och upplevs direkt av personen själv, annars blir det mer en enbart känslomässig eller intellektuell stimulans. Det är detta som är innebörden av den uråldriga andliga sentensen ”Att bli ett med vägen”.
Den djupare effekten av mer varaktig förändring i grunden hos människan kan energiförloppet ge. Energierna renar, men banar också väg för förnyelse. Detta i sin tur aktiverar och ”föder fram” den högre medvetenheten som finns i de högre nivåerna inom människan själv.

Därför är det intressant att se hur det egentligen bara är den ökade medvetenheten som kan lösa problem.
Ökad medvetenhet innebär att fler medvetandenivåer kopplas samman och att den högre medvetandenivån kan uttrycka sig genom de lägre vardagliga nivåerna
På sikt blir de tidigare “invanda” nivåerna av medvetenhet utbytta.
Det är det som är mänsklig utveckling.

Denna ökade medvetenhet kan utvecklas att omfatta allt fler mänskliga uttrycksformer på ett permanent sätt. Detta innebär då att vi lärt oss något, att vi behärskar något, att vi kan använda något mer praktiskt i våra liv. Annars är det önskemål, goda tankar, ideal, idéer.

Hela detta perspektiv kan också praktiseras mer konkret och läras ut för att användas t ex inom terapi, hälsobehandling, överlag en allmängiltig viktig kunskap som många kan ha nytta av som arbetar med människor och deras utveckling på ett eller annat sätt. Detta återfinns också som moment, både praktiskt och teoretiskt, i SoulWork träningen, som vi arbetar med kontinuerligt.


© CMM, Nya Tiden 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar