onsdag 5 maj 2010

Påverka världen genom dina uppbyggliga tankar och bilder. Att bejaka enhet trots alla svårigheter.



(Koppling tidigare inlägg, se här, och här.)

Området med tankens kraft och våra möjligheter att "skapa med tanken" kan också överföras på hur vi tänker om världen, om vad som är en god utveckling för mänskligheten.

Som jag tidigare tagit upp här på sidan (och i andra sammanhang) är det ju inte bara så enkelt att man "tänker en tanke" och så händer det.
Ändå verkar det helt klart att tanken påverkar. Det sker genom att varje tanke har sin vibration, som i sin tur sätter igång liknande vibration i den omgivande materien. Det sker på de lägre mentala nivåerna, på de emotionella, och på de fysiska.
Tankeformen tar plats som genom en "resa" av manifestation i allt grövre form, i allt tätare materia.

Tanken utgår från punkten (de tankeformer men också det medvetandeläge) där tänkaren befinner sig, dvs vårt "jag". Både med sin uppmärksamhet och med sin utvecklingsnivå.
En låg tanke alstrar motsvarande lägre frekvenser medan en högre tanke korresponderar med och attraherar högre frekvenser.
Detta har sin motsvarighet i känslan, som bygger på tankeformen. Känslan är "bindemedlet", det som håller ihop och skapar tanken för de flesta människor genom begäret, den emotionella kraften.

När vi utvecklas mer omfattande använder vi begäret för att skapa och önska det som är utvecklande för allt fler.
Vi skapar inte längre enbart för vårt egos skull, utan för enhetens skull, för helhetens bästa.

Bakom denna verkan finns också livslagarna. Vi kommer inte undan dem (om ni skulle vilja det). Och även om vi inte känner till dem eller tycker vi har rätt att göra på ett annat sätt, så ger dessa lagar effekter ändå.
Så det bästa är därför förstås att träna på att skapa med livslagarna.

Därav att vi kan egentligen bara skapa för helhet för det bästa.

Sedan vad det bästa är, ja, det lär vi oss under en lång väg.
Valen för vad som skapar utveckling för helheten, för alltings bästa, blir bara alltmer finstämda och mer omfattande. Ju mer vi lär oss om helheten, desto mer inser vi vår delaktighet, och desto mer inser vi också vårt medansvar.
Vi inser att vi behöver utveckla vår egen medvetenhet, våra mänskliga goda kvaliteter, våra positiva förmågor, vår medkänsla, kärlek, glädje, vilja. Detta också för att kunna ge mer till världen, till utveckling.

Vi kan, genom vår ökade medvetenhet, genom att förstå våra lägre mönsters påverkan och genom att styra våra känslor och tankar mer som vi vill, öka vårt livsflöde och våra positiva resultat. Det sker både inom oss och i vår delaktighet i världen.
Vi kan korrigera och balansera obalanser genom vår mentala attityd, genom vårt tankearbete. Också genom den viktigaste utgångspunkten för många idag, att skapa mer själskontakt, mer direkt inflöde av högre tänkande och förståelse, av kärlek och god vilja som levande energier vi kan använda.
Detta fungerar nämligen så, som många vet på olika nivåer idag, att det vi håller fokus på oavsett vad det än är, det förstärks.

Detta gäller också vad vi fokuserar på i vår omvärld. Vad vi tror och vill ska gestalta sig.
Om vi t ex är väldigt uppfyllda av mörka känslor och tankar om negativa tillstånd i världen och kanske liksom kämpar med detta mörker, då kan vi också präglas mycket av denna kamp och också sprida de bilderna och deras frekvenser vidare.
Det kan vara fruktbart om vi kan omvandla detta i goda handlingar. Men det kan också verka neddragande, inte minst för andra om man ständigt ska fokusera på det "värsta", det hemska, det svåra.
Frågan är också om detta hjälper andra, om det hjälper mot lidandet i världen?

Problemet kan vara att detta mörker som dras fram också påverkar personen själv, men också i ett mer allmänt perspektiv bidrar till att bibehålla världens oroliga tillstånd. Detta kan ses som en rening, även för personen själv, men behöver bli mer medvetet.
Att verka med dessa förlopp mer genom det som kallas för "opersonlighet" kan vara en hjälp och ett sätt att inte bli uppbunden av det lägre. Det innebär att vi går inte in i frågorna och behoven med vårt personliga jag på samma sätt.
Vi kan verka och bli engagerade och stå fast vid vår övertygelse osv, men vi låter oss inte påverkas av den.

Vi ska inte blunda för det svåra, det mörka i världen. Men heller inte blunda för att ta hand om våra egna "svarta hål".
Vi ska följa våra övertygelser och tro på oss själva, att vi kan förändra, att vi kan bidra. Men vi kan heller inte propagera som "frälsning" eller dogm vad andra ska tro eller tycka. Då har vi brutit mot vår egen regel av frihet, men också mot vissa livslagar.

Vi kan istället träna på att verka mer inifrån vår egen genuina energi, vårt flöde av sanning, glädje, närvaro, livskraft. Som vi delar med oss av till andra helt spontant. Men som vi också kan använda mer tydligt för att bidra genom tankar, bilder, ord, vår uppfattning, det vi ser inom oss vad gäller världens utveckling.

jag tror världen och mänskligheten verkligen behöver det nu, snarare än att vi går på olika "undergångsteorier"!
Vi står inför ett nytt medvetandesteg inom mänskligheten och på vår planet, inte en undergång eller tillbakagång till äldre livsnivåer.


Jag återkommer alldeles strax med en fortsättning på detta.


© CMM Nya Tiden, maj 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar