fredag 17 juli 2009

Ditt livsfält är större än du tror - etern ger dig nytt livsrum. Del 1



Detta är utdrag ur en artikel som jag skrev för länge sedan om olika perspektiv på etern ("fysisk livskraft" m m), som jag nu uppdaterat en del.
Här har jag delat upp men också förkortat artikeln i fyra olika delar, där alla fått olika rubriker i denna följd.

Vill du läsa artikeln i sin helhet finns den på sidan "Själens visdom" (länk längst ner här kommer också).

Det finns förstås många fler perspektiv på etern än detta material. Här framför jag framförallt perspektiv som gäller vår mänskliga medvetandeutveckling och tillhörande perspektiv på hälsa, både fysiskt och psykiskt.
Det övergripande temat här är: Hur vi kan förstå och använda våra energifält och de läkande energierna mer medvetet i vårt liv.
Ett annat stort viktigt perspektiv vad gäller etern som en utökad energikälla, är inom området fysisk energi för tekniska lösningar, ibland så kallad "fri energi". Detta är något jag eventuellt återkommer till längre fram.

Del 1.


I alla tider har människan haft tillgång till olika lösningar på sina hälso- och utvecklingsproblem. I äldre civilisationer har det funnits kunskaper som under lång tid varit dolda eller okända för vår moderna tid. Från det området har idag så kallade alternativa och andliga behandlingsformer och utvecklingsmöjligheter sprungit fram igen, ofta parade med modern, holistisk psykologi, medicin och forskning inom biologi, fysik och kemi.
Samtidigt har en tidlös kunskap legat till grund för alla tiders framsteg och djupare kunskap. Denna mer omfattande kunskap är på väg att öppnas upp på ett helt nytt sätt i vår tid.

Enklare former av denna kunskap når uttryck i vår tid genom holistisk terapi, hälsometoder, kroppsbehandlingar, meditation och avspänning, mental träning, naturmedicin och andra behandlingsformer. Mycket av detta är på väg in i vården och företagsvärlden, och används allt mer av människor som komplement på olika sätt med goda resultat.
Undersökningar visar att i USA görs 660 miljoner besök hos alternativa vårdformer medan 385 miljoner besök sker hos vanlig läkare. (DN 22/3 2000) Det är siffror som säger en del om människors val.


Etern länken mellan människans världar och högre världar
Det som ofta förenar dessa metoder är en utökad syn på människans energisystem. Att vi inte enbart använder oss av en fysisk kropp, en fysisk hjärna, utan också av andra medvetandenivåer med tillhörande energifält.
Dessa nivåer är inte alltid så tydligt formulerade hos olika metoder. Många känner kanske vagt till att det är så, men vet ofta inte hur det fungerar mer konkret.
Det finns en exakt vetenskap om detta, som jag inte ska gå in på här i detalj. Det jag vill fästa uppmärksamhet på, är det som förenar dessa nivåer och metoder. Det är inte något abstrakt, avlägset, utan något väldigt närliggande. Dessa nivåer finns i våra egna energifält, runt omkring vår fysiska kropp, men också i den. Eterhöljet är länken.

Eterhöljet förbinder vår fasta fysiska kropp och vår medvetenhet i denna (hjärnan och de fysiska organen) med våra dels mänskliga världar, dels högre världar. De mänskliga världarna skapar en nedtransformerad "personlig form" (personligheten) som utgör vårt tänkande och kännande. Dessa funktioner verkar genom så kallade ”höljen”, som alltså också har en egen form och materia.
Dessa i sin tur har olika nivåer av medvetenhet, högre och lägre. Ju mer en människa utvecklar sin medvetenhet, desto högre nivåer kopplar hon in i sina respektive höljen. Detta leder också till att hon får tillgång till allt högre medvetandenivåer i högre kollektiva världar över människans egna.

Detta är ingen fantasi, utan en uråldrig kunskap som miljontals människor känner till och sammanstrålar kring, på olika sätt. Vi använder dessa redskap varje dag, men de flesta gör det omedvetet. (Läs vidare i artikeln)



Bakgrund eterhöljet (energikroppen)
Det är eterhöljets balans och kraft som avgör den fasta fysiska kroppens hälsotillstånd.
Eterhöljet är den del av våra energifält som egentligen genomsyrar den fasta fysiska kroppen.
Den skapar möjligheten för den fysiska organismen att fungera med högre medvetandenivåer och därmed uppnå allt större mått av hälsa och utveckling.

Det gäller både rent fysiskt, men även psykiskt och själsligt, t ex vad gäller förvärvandet av egenskaper och deras praktiska användning i vardagen.
Eterhöljet är grundförutsättningen för fysiskt liv. Eterhöljet är därför också mediet för alla våra tankar, känslor, men också högre energier, t ex allt mer omfattande kärlek.

Eterhöljet existerar alltså inte bara som en ytterligare “kropp” utanpå den fysiska organismen. Eterhöljet - även kallad eterkroppen, eterfältet, vitalkroppen etc - genomtränger hela den fysiska kroppens struktur, även organ och skelett, och utgör den fysiska kroppens medvetande och energitillförsel ända in på atomär nivå.
Därför kan man säga att den direkta förbindelsen mellan själ och kropp, som man talar så mycket om i många sammanhang idag, existerar latent, och aktiveras mer och mer medvetet i kroppen genom energikroppen.
Samtidigt är det inte bara etern i sig, utan framförallt högre former av materia, i form av medvetenhet (ljus) och energi, som kan ta plats genom människans högre utveckling, även rent fysiskt.

Genom att aktivera medvetenheten i energikroppen kan man förstå det direkta sambandet som existerar mellan olika medvetandenivåer. Därmed kan man också använda sig av en förhöjd nivå av hälsa, kunskap och utveckling. Det gäller dels för den fysiska kroppens tillstånd i sig, men ännu mer remarkabelt, för den psykiska hälsan och livsförmågan. Genom en renad och förhöjd frekvens i energikroppen, ökar också energierna som tillförs energikroppen från högre nivåer.


Ökad hälsa inte bara genom motion och nyttig mat
Idag finns många metoder under utveckling som indirekt betonar eterisk stimulans och förbättring, t ex genom motion, massage, andning, kost etc. Även olika former av kosthållning och det moderna begreppet “smart foods” är kopplade till ökandet av eterenergin eller livskraften. Dessa former av hälsoutveckling är mycket värdefulla och förebygger sjukdom och psykisk obalans. All motion och kosthållning, vald efter sin egen människotyp och sina behov, är mycket välgörande på alla sätt.

Ändå får man förstå att dessa hälsometoder inte skapar ökad medvetenhet i sig. Det måste individen skapa själv, på andra sätt. Det sker främst genom inkoppling av andra medvetandenivåer; genom meditation, egenskapsutveckling och användning av kärleksenergin (att inse enheten i allt och verka med den).
Det sker genom att leva mer öppet, utveckla sina relationer, prioritera utrymme och tid för själslig balans och harmoni. Däremot underlättar sådana metoder, t ex fysiska behandlingsformer, livsenergiflödet i kroppen. Därmed kan individen lättare och mer effektivt tillgodogöra sig kunskaper och olika typer av högre energier. Det förutsätter förstås att individen känner till den möjligheten och önskar utvecklas mer.

Hela artikeln finner du här.

© Mikael Matthis Stockholm 2000. Uppdaterad feb 2004, juli 2009.

• Mycket bra sammanfattning om eterhöljet, etermedvetenhet m m i en större omfattning, ges i boken ”Eterhöljet” av Lars Adelskogh. (Den boken har dock inte använts till denna artikel, kom ut senare). Även ”Telepati och Eterkroppen” av Alice Bailey. "


© CMM. Nya Tiden, juli 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar