måndag 21 november 2011

Mediciner skapar sjukdom?! Utöka hälsobegreppet och använd fler resurser för utveckling och friskhet


Såg att ett inslag från Sveriges Radio i programmet "Kaliber" väckt en del uppmärksamhet i nyhetsflödet.

Där berättar man om hur många blir sjuka av medicinering i sig. Det låter ju "helt sjukt" (Inte meningen att vitsa till det.). Det är både märkligt och obehagligt snarast. Mediciner och denna typ av idag traditionell vård verkar ha många brister (vilket många påpekat genom åren). Läs (eller lyssna) på hela inslaget här.

Detta apropå mitt inlägg här nedan, att många (men absolut inte alla!) styrande krafter inom auktoriserad samhällsvård vänder sig emot andra möjligheter, t ex inom området av alternativ hälsa.
Det är samtidigt väldigt konstigt. Med tanke på att vården och de styrande politikerna egentligen måste vara väldigt i behov av fler lösningar. Det är felbehandlingar (mkt pga hög stressfaktor, tror jag). Det är motstånd mot större helhetstänk och alternativa metoder. Det är prestigerevir och ekonomiska intressen som styr för mkt (där läkemedelsindustrin verkar ha stort inflytande). Och så är det mediciner som i sig skapar ohälsa. För att nämna några faktorer.

Därför behöver alla parter, inte minst folket, alla som har behov av läkning, vilja skapa ett större utbud och en expanderad hälsosyn. Som också är kostnadseffektiv.
Och det är mycket av de nytänkande helhetsbaserade metoderna, som mer utgår från människans och livets naturliga läkekraft.

Alltfler får också upp ögonen för att det finns många vägar till ökad hälsa. Att kroppen och psyket verkar tillhöra ett större sammanhang av liv. Och därför när man kopplar in denna större enhet också lättare kan ta emot läkning.
Det är ett stort ämne och inte alltid så enkelt, var sig med "pillermetoden" eller med alternativa hälsogrepp. Det bästa tror jag är att kombinera synsätten. Och skapa en ökad öppnehet och dialog mellan olika kunskapsgrenar. Och därmed kunna tillvarata det bästa för människors olika behov av hälsa, läkning och - inte minst - utveckling!

För hälsa verkar handla i grund och botten om att vi utvecklas som människor. Att det vi kallar vår kärna, "själen" eller kärleken eller livskraften (och förmodligen att alla dessa olika begrepp har sitt värde och sin sanna plats) får blomma. Fylla oss med det livsflöde som är naturligt.
Som inte hindras av olika sorters negativ stress. T ex från tankemönster att vi ska leva upp till gamla bilder av "duktighet", oformulerade krav från vårt obelysta förflutna.

Att öka din medvetenhet - att öka din inre inkoppling - att uppfatta och tillvara ta fler nivåer av ditt medvetande.

Fortsätter skriva om det på min andra blogg, Herkules Light


© CMM, Nya tiden blogg, nov 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar