onsdag 15 juli 2009

Mötet med någon okänd - det oväntade som vill säga dig något



Vem möter du på stan? Vem sitter du mittemot på tunnelbanan eller bredvid på bussen? Vem ser dig, som du inte ser?
Och tvärtom, alla som du ser, men som inte vet om att de är sedda.

Ibland kanske vi fångas av en blick eller en viss utstrålning. Vi vet kanske inte alltid varför, det är bara något som sker, som en kontakt. Ibland kan kontakten vara ett mer "mänskligt begär", som en stark känsla, en längtan, en sexuell laddning hos personen. Ibland ser människor häpna ut, för något har berört, som de inte vet vad det är. De ser upp, snabbt in i ögonen, någon som finns där ett ögonblick. Sedan vidare i mängden.

Ibland kan det vara mer av bara glädje, kärlek, ett slags igenkännande fastän man aldrig förr har mötts. Man kan tala i denna närhet. Eller ibland, bara se in i någons ögon en längre stund, helt i tystnad, bara ett gemensamt leende (har faktiskt hänt ett antal gånger helt spontant).
Och ibland kan det vara med ett mer direkt medvetet uttal. Någon som kommer fram till dig som för fram något. eller som du börjar prata med som sedan säger något helt utanför den traditionella "repertoaren".
Det kanske är helt omedvetet, men det kan också vara en medvetenhet, ett "budskap".
En avsikt, ett meddelande, en hälsning genom tidens och alla trubbigheternas brus.

Då och då händer det mig att jag möter människor och bara vilar i mötet, även om det är på en tunnelbana eller på ett café. Det är inte så ofta nu, mer när jag var yngre. Det har kanske med tiden att göra. Både den egna tiden, som yngre när man är mer öppen och sökande. Men också hur världen förändras i stort. Det har blivit lite tuffare klimat, snabbare.
Det hindrar dock inte att dessa möten sker, helt av sig själva. Helt enkelt därför det finns en koppling där, en energi.

Ibland sker detta med människor som du aldrig skulle kunnat drömma om att du har något gemensamt med eller som du kanske undviker. Som yngre hade jag flera perioder då jag mötte många alla möjliga slags udda människor, uteliggare, alkoholister, psykfall (sade de själva, om de nu var det?), original, konstnärer, rymdresenärer, och fullt vanliga människor som ändå var ovanliga. Flera av dessa kunde säga saker som i stunden och även efteråt sade mig något mer än bara själva orden. Ibland var det mer som "koder".

Framförallt kan vi alltid lära av energin i våra möten. Vad händer inom oss, vad händer med energin? Går den upp eller ner?
Ibland tycks vi möta människor som omedvetet får säga eller visa oss saker som vi kan ha nytta av, som kan fungera som en mindre eller större språngbräda över till ett annat slags tänkande, eller en helt annan energifrekvens. Detta även om personen är en uteliggare. Kanske speciellt då, för vi har inga såna förväntningar då.

En god vän till mig som också gått vår SoulWork träning, berättade att hon mötte en man på bussen. Han började tala med henne, helt spontant. Han berättade att han hade inre syner, märkliga saker, och att han hade varit inlagd på psyket för att få "hjälp". De hade kallat detta för en psykos och gett honom nervlugnande, som läkarvården gör i så gott som alla fall, även vid minsta nedstämhet eller oro.
Men hans syner, färger och geometriska former som han såg, försvann inte. Han sökte då upp kyrkan istället. Där förstod man inte vad han sade, och kunde inte hjälpa honom heller. Men jag tror min vän kunde hjälpa honom, i alla fall i stunden kanske, för hon lyssnade och sade att han var inte sjuk. Hon förstod att han upplevde något slags inre eller själsligt genombrott. Kanske möter hon honom igen längre fram på bussen?

En annan vän mötte en kvinna på tunnelbanan som började prata med henne om en vacker blomma hon hade med sig, som heter "Kristi Korsblomma", även Passionsblomma. Ett märkligt namn på en blomma. Men också ovanligt bli tilltalad av någon som börjar tala om en sådan växt, hux flux. Damen med växten frågade om min vän ville ha en blomma, och att hon kunde komma hem till henne nästa dag. Det gjorde min vän också. Det blev ett fint möte.
Jag frågade henne efteråt om hon märkte något speciellt, vad som hände inom henne, vad som blev utbytt på andra nivåer? Något hade hänt, men hon visste inte riktigt.

Se vad som händer i din vardag.
Vad söker du? Vem möter du?


© CMM. Nya Tiden, juli 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar