torsdag 30 december 2010

God fortsättning! Stenbocksenergin en speciell glädje i kristalliseringen.


Hoppas alla haft en skön, vederkvickande jul!
Och nu är vi snart inne i det nya året, 2011.

För mig och familjen har det varit väldigt lugnt och skönt. Mkt samvaro och mkt mys med filmtittande.
Också en del fina stunder med arbete i mellandagarna.
Tack för de underbara tulpanerna som en person kom med! Bara en sån sak är ju otroligt att få, dels som överraskning, dels i den här kalla tiden, ett tjog röda vårtulpaner!

Också tidigare runt juldagarna en förundran över den här energin, som varit ganska "hård", fastän vi firat jul.
Då menar jag inte i form av känslor eller på ngt personligt plan. Utan på det opersonliga övergripande.
Du kanske märkt av det själv, att det varit ganska tryckande, kanske för vissa "grävande" eller påstötande effekter av denna energi.
Inget fel med det, allt har sin rytm. och detta är förstås en del av Stenbocks-energin denna period (21 dec-21 jan cirka).

I Stenbocken prövas många av våra innehåll, känslor och tankeformer. Det beror på att denna energi skapar en kristalliserande effekt.
Det betyder att det som är "gammalt", dvs på olika nivåer mer eller mindre klart, tappar sin kraft i dessa former. Men också att den mänskliga personligheten, det "lägre jaget" eller "egot" kan streta emot enormt mkt i denna förändring, med Stenbocksinflytandet.
För här handlar det om mkt envishet och identifikation med "bevarandet". Tills dessa former verkligen sprängs och då kan det nya livet flöda in. Och då sker det också med ett stort andligt innehåll.
Det här kan ju vara processer som pågår ett helt liv för vissa. Och också hur det tar sig uttryck i det kollektiva.

Detta samtidigt som just denna period också inneburit en Merkurius retrograd.
Denna effekt har hållit på nästan hela tidigare december, men nu senaste dagarna börjat släppa sin inåtvända effekt. Du kanske har märkt det, det är en helt annan lätthet, glädje och direkthet, upplever jag iaf.

Under en sån Merk retro-fas kan det trassla med olika kommunikationer, både fysiskt, tekniskt och mellan människor. Se bara på alla förseningar och svårigheter i trafiken, inte minst med flyget, men också tågen, över julen. Detta är Merkurius retro, men dessutom i Stenbockens period (även om Merk själv är i Skytten f. t).

Stenbocken med sin vilja till struktur, att hålla och styra formen (på en rad sätt o nivåer), kan vara en utmaning. Struktur behöver vi alla då och då, det är självklart.
Men det kan bli ganska ansträngande att leva upp till t ex "samhällets strukturer" (tidsandan, det kollektivas riktmärken) och dess krav på sociala regler. Eller det förflutnas påverkan med omedvetna "krav". Eller inom vardagen, att följa en alltför stelbent hållning som inte släpper fram lek, lust, spontanitet.
Detta uttryck i Stenb kan också slå över i maktproblem. Man strukturerar och håller greppet så mkt om den materiella, men också känslomässiga utvecklingen, att den blir felriktad.

När det gäller samhället och världen är det många illusioner och nivåer som vi ser braka igenom nu. Väldiga förändringar inom maktens sätt att hantera det fysiska och mänskliga livet. Där mkt av de lägre begären satts i första hand.
Detta är Plutos effekt i Stenbocken bland annat, som kommer fortsätta många år framöver nu. Detta är förstås en väldig rening egentligen. Och som många människor genomgått o fortfarande genomgår, att rena sitt personliga ego.

Samtidigt är denna Stenb-energi väldigt intressant, för den komprimerar så mkt. Det sker kanske främst genom och i tanken, förstärkning av intellektet (eller om vi har möjlighet till det högre mentala). Och där får man se upp en del om man har denna energi med sig mer dominerande i sitt horoskop, att detta inte får övertag, för då kan den bli en märklig kyla eller en svårighet att relatera till andra (återigen kristalliseringen, som kan missförstås o missbrukas).
Men också att denna energi föder fram hjärtat. Det har iaf jag upplevt senaste dagarna, ett speciellt ljus av både varm och samtidigt mer diamant-aktig kärleksenergi. Mkt medkänsla, glädje och delaktighet finns också i denna inkoppling.
Det är en Kristus-energi, det är helt klart.

Men i ett större perspektiv tar detta form genom viljeaspekten, den "kommande Kristus", med en högre aspekt som ges ut till hela mänskligheten.
Det är den vi ser ta plats alltmer, både som river ner det gamla och som samtidigt ger inkoppling till "livets vatten", den större kärleken.


© CMM Nya Tiden, dec 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar