måndag 2 februari 2009

Lite om bakgrunden till denna blogg

Tanken på en blogg har inte funnits med så länge. Däremot har vårt nyhetsbrev från Herkules funnits med länge, under sju år nu. Många människor tycks läsa det och återkommer då och då till dess betydelse, vilket jag är glad och tacksam för.
På det sättet är denna sida ett mer aktualiserat forum för nyhetsbrevet, en sorts naturlig utveckling, kan man se det som. Herkules Nyhetsbrev kommer fortsätta, som ju vänder sig till många som följer våra kurser och utbildningar och gärna tar del av lite mer djuplodande perspektiv på mänsklig och själslig utveckling. Många som kanske inte heller är så intresserade av bloggläsande (?). Kanske nyh-brevets täta utgivning kommer förändras, jag får se hur det blir.
Denna lilla bloggsida kanske kan ge lite stöd och eftertanke, uppmuntran och några nya perspektiv också till fler läsare, det är min tanke i alla fall.

Här några innehållspunkter som jag tror mig återkomma till då och då:

• Samhällsfrågor av olika slag. Mentalvården är ett sådant område som ligger mig varmt om hjärtat, men överhuvudtaget vården där olika hälsoalternativ skulle kunna betyda mycket om de fick mer utrymme. Detta gäller även en expanderad psykisk förståelse och en mer praktisk human inriktning.

• Frågor kring personlig utveckling; terapi, psykologi, hälsa, hur vi kan använda vårt tänkande och kännande på nya sätt. Hur dessa synsätt genom att kombineras med människans större natur, vår själsliga grund, också kan bli mer effektiva, mer fördjupande, mer förnyande för fler människor.

• Frågor om världsutvecklingen och samhället.
Den senaste urladdningen från Israels sida gentemot palestinier och också direkt mot FN och andra neutrala, humanitära krafter i Gaza (januari 2009), spär på den gamla konflikten och är en aktuell fråga i tiden.
Detta vittnar också om att en ny fas inleds i världen kring denna fråga, som ofta också hör ihop med olika ofta till synes konstruerade polariseringar som verkar utnyttjas för att skapa mer övervakning och negativa effekter för alla människor oavsett tro eller ras. Tanken om mänskligheten som en enhet behöver fortsätta utvecklas och stärkas...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar