onsdag 5 augusti 2009

Lejonets energiperiod; hettan värmer, energin omvandlar


Nu är vi i Lejonets energiperiod med själva fullmåneklimax 6 augusti.

Här följer en sammanställning kring Lejonet gjord utifrån tidigare beskrivningar som medföljt Herkules Nyhetsbrev under åren 2005-2008.

Men först några intryck från denna aktuella period:
För många innebär denna period på året att vi dels kopplas in mer tydligt till vårt livssyfte, att en ny början sker. Att vi får information (på olika sätt) genom vår egen högre medvetenhet. Det handlar om vad som är eventuellt nya uppgifter, hur vi ska forma vårt arbete, nya steg osv.
Just denna lejonperiod har varit väldigt intensiv, som vi upplevt den. Som alltid när det gäller dessa energiinflytanden menas inte att intensiteten behöver uttryckas genom fysisk aktivitet i första hand. Här avses snarast den inre inre kopplingen och möjligheten att ta emot högre energier. Som jag skrivit om många ggr under årens lopp, är det många människor, inte minst de som kallas "andliga" eller även de som säger sig veta väldigt mkt om t ex "esoterik", som inte inser vidden av denna innebörd. De tror att här menas en mer symbolisk form av förståelse, eller av högre känslor. Eller av kvaliteter som glädje och kärlek, men ändå i en mer mänsklig personlig form. Så kan det vara förstås också, som en effekt av dessa energier.
Men själva inkopplingen och mottagandet av energier tycks vara opersonligt.

Denna fas, sedan nymånen i Lejonet (som också hade en månförmörkelse), har utmärkts av dels den tryckande energin, som skapas genom hetta eller värme. Denna tycks vara påtaglig just för denna period, vilket också passar in i förståelsen för Lejonenergins verkan genom solen. Detta är förstås inte den värmen vi menar med solvärme, utan av ett helt annat slag, snarare mer som en eld. Denna både frigörs genom etern, men också i andra höljen, tycks det. Samtidigt används denna värme för att både skapa tryck och för att uppbåda omvandling och förnyelse.
Samtidigt fungerar högre inkopplingar av andra slags energier under denna period.


" Lejonets energier utmärks av andra aspekten, kärleksenergin, men styrs esoteriskt av den första strålen, gudomlig vilja.
Denna sägs arbeta ihop med den femte strålen, energin för det mentala som uttrycker det konkreta sinnet, bland annat det vetenskapliga uttrycket. Också en del sjättestråle energi finns med i detta uttryck (hängivenhet).

Lejonet står framförallt för “självmedvetenhet”. Från Kräftans mer abstrakta, flytande (abstrakta, kollektiva) skapandeimpuls, tar energin nu mer fast form och kommer till ett mer riktat, starkt uttryck i Lejonet. Lejonets koppling till sinnet, det mentala, skapar dess jag-utvecklande effekt.

Lejonets framträdande energier tillhör Solen, dess gyllene strålglans, vilket gäller både på det exoteriska såväl som esoteriska planet, och markerar därmed också dess plats som ett framträdande eldtecken.
Självmedvetande kan uttryckas som starka drag av ambition, självhävdelse, självupptagenhet på det personliga planet. Mästaren DK ger den intressanta kopplingen i sin avhandling om astrologi (genom Alice Bailey), att människor med stark Lejonanknytning (soltecken eller ascendent) får möta Vattumannens polaritet med en speciell effekt under denna tid vi lever i nu. Denna spänning uppstår eftersom Vattumannen står för grupptänkande och gruppsamverkan, medan Lejonet står för det individuella.

Dessa energier hör starkt samman, men har också stark polaritet. Detta ska främst ses på ett större mänskligt plan, där Lejonets energier på ett personlighetsplan alltså behöver samstämmas och integreras mer med gruppflöde och gruppförståelse. Samtidigt stärks individen i gruppen genom dessa energier, det handlar inte om något endera-eller-förhållande.

Under Lejonets fullmåne inträder också vår planet i ett specifikt och starkt utbyte med solen Sirius, som bär på ett unikt band med vår jord. Vår planets krets av mästare och hela dess andliga grund vilar på inspiration och band med den högre skolan på Sirius, berättar den tidlösa visdomen.
Under denna fullmåne kan vi därför fokusera på och försöka uppfatta de energier som hör samman med detta utbyte och denna högre helhet. Sirius förmedlar en högre typ av kärleksenergi och brukar uppfattas som en “blå sol” eller en blå energi. Det är alltså en äldre, och därför mer omfattande energi än vår egen sol.

Flera myter och legender berättar om hur jordmänskligheten haft utbyte med undervisning från Sirius. Bl a kunde Dogonfolket i nordvästra Afrika berätta för missionärer på 1950-talet om sina legender där Siriussystemet beskrevs, något som då inte var känt i den omfattningen av den moderna astronomin men senare kom att bekräftas.
(Jag har beskrivit flera av dessa kopplingar i min bok Bröllopet mellan polerna från 1990, som nu har sålt slut)


16-17 augusti ringer också välbekant för många. Det är den period som många på jorden kopplar in sig överlag till högre livsnivåer. Detta tror jag beror på just Siriuskopplingen.
Det var denna som var speciellt aktiv under åren 1986-87, då en ”port” öppnades, en stor förnyelse tog plats i vår jordutveckling. Denna händelse hade förutspåtts av många indianfolk, bl a Hopi. Vissa kom att kalla denna öppning och detta stora medvetandesteg för "Siriusporten" (se vidare "Sirius" i högerspalten på Etiketter; inlägg 27/5 09)

Ett svenskt tv-program gjordes även då om denna stora manifestatiton som då skedde över hela planeten, "Harmonic Convergence". Konstigt nog togs främst negativa scenarier upp där, om det berodde på okunnighet om de djupare andliga innebörderna, rädsla, eller att dessa personer omedvetet drogs in i negativa fält (och därmed ”användes” för detta), vet jag inte. Vet inte varför Annika Dopping som producerade detta program, lade en så märklig, i mina ögon sett helt felaktig betoning, om det var ett rent misstag eller vad?

Det som jag vet och som är säkert, är dock att denna öppning som skedde då var inte symbolisk eller enbart mänskligt ceremoniell. För mig och många jag hade kontakt med då var omvälvningen tydlig och uppenbar. Energierna var enorma. Och min upplevelse var att det handlade om hela planeten. Så mycket stod på spel då, som sedan har bearbetats och förankrats.
Jag har beskrivit delar av detta i mina äldre böcker och går därför inte in på det i sig här. "




© CMM, Nya Tiden, aug 2009

4 kommentarer:

  1. Hej! Vad är det för symbol som ligger längst ner i inlägget? Har den någon betydelse? Mvh P

    SvaraRadera
  2. Det ska nog föreställa "Lejonets svans", den astrologiska symbolen för lejonet. De kan se lite olika ut. Den här hade en lite annorlunda form med sin cirkel i vänstra delen, annars är vänster o höger del mer lika. Många av astro-symbolerna är mer tydliga i sig, lejonets är mer diffus vad den djupare innebörden står för.
    Hälsningar Carl M

    SvaraRadera
  3. Tack vännen för intressant läsning då den sammanfaller med mina egna upplevelser, vad som är på gång och hänt hittills.

    Kram
    Gahella

    SvaraRadera
  4. Tack Gahella, roligt höra från dig! Kram!

    SvaraRadera