onsdag 11 februari 2009

Ny start av "ökat kärleksmedvetande" från 14 februari? Är det dags för ett nytt steg av "Age of Aquarius" nu?



Nu på lördag - Alla Hjärtans Dag - sägs det komma in vissa astrologiska influenser som ska främja relationer och mänsklig gemenskap på många sätt. Vi fick ett utskick om detta nyligen.
Och det i Vattumannens period, som vi just nu befinner oss i. Samtidigt som vi också, även astronomiskt, nyligen gått in i en ny större zodiakperiod som är ett nytt stort varv med början i Vattumannen.

Jag är positiv till astrologi i sig, även om jag också kan se en del begränsningar i hur den används ibland av vissa astrologer. ibland säger man saker med en sådan kavat bestämdhet, att man tror dessa är utsända av Herren själv.
Så är det förstås inte. Vi är alla utsända av Herren. Och vi behöver verkligen lyssna på vårt eget sunda förnuft. och känna in vad som "talar i hjärtat" hos oss.

Vissa astrologer, vi känner några sådana, kan använda denna konst mer intuitivt och psykologiskt, vilket ger en helt annan rymd åt en tolkning. Det sägs också finnas en djupare astrologi, själens astrologi, som läses på ett annat sätt, där ascendenten är tongivande i första hand.

Hur som helst - den här texten var ändå trevlig och positiv, och hade en kul koppling till den gamla musikalen Hair. Jag minns filmen och jag känner igen känslan från 60- och 70-talen. Visst, det var en hel del negativa sidor, men också fantastisk energi, handlingskraft, förnyelse, hopp, längtan, avspändhet, öppenhet...
Ibland frågar vi oss; var tog alla "hippies" vägen, var tog den andan vägen?

Det är inte dit vi ska igen, som jag ser det, en ny hippievåg. Men gärna lite mer värme, att tänka på vår nästa. Att kunna vara mer i varat, mötet, kontakten med livet, sig själv och andra. Öka vår kärleksförmåga, se till det bästa hos varann.

“Månen i Vågen i det sjunde huset förstärker relationer som är skapade i harmoni och god vilja, relationer som står för samarbete för det högsta goda och för villkorslös kärlek.”
Och en rad andra mer eller mindre obskyra astro-specialiteter (om man inte är insatt förstås, det är faktiskt ganska intressant). Och dessa nya förstärkta steg ska ske med början – den 14 februari (yippiiiii!)

Oavsett om vi nu vill tro på dessa astro-försök i en sådan stor skala (för det är vanskligt att ställa horoskop för hela mänskligheten, eller hela planeten, vad jag förstått), så är det trevligt med dessa positiva tankar kring fortsatt ny kollektiv “födelse”, in i det nya. Den är här, och den fortsätter.
Att detta inte är Vattumannens större zodiakperiod som nu inleds, vet nog de flesta. Den startade redan vid andra världskrigets slut, 1945. Det ska också finnas en exakt datering på detta, enligt den mer djupgående astrologin.
 
Hur som helst “The age of Aquarius” har bara börjat....och vi är med i den! Och det kan bara bli bättre och bättre!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar