onsdag 27 maj 2009

2012 (del 2) - Mayafolkets bakgrund och en större historiebild.



Min teori är att att det var kanske inte mayafolket i sig som åstadkom denna andliga medvetenhet, utan att den skapades genom detta folk med inflytande från andra högre livsnivåer. Detta i alla fall vad gäller den äldre (tidigare) maya-kulturen. Om dessa inflytanden i sin tur ska räknas till utomjordisk art eller helt enkelt härstammar från vår egen planets krets av högre invigda som gav vissa nycklar, vet jag inte.
Mycket tyder på att maya-folket i senare skeden använde blodsoffer, som förstås inte är tecken på en mer utvecklad kultur. Snarast verkar det vara så att man var en blandad form av både väldigt utvecklad och outvecklad nivå. Utvecklade former av matematik och kosmologi, även handel (som så många av dessa äldre kulturer visar spår av på en mer omfattande nivå än vad vetenskapen ännu riktigt vill erkänna) hade sin plats, men förmodligen i ett äldre skede.

Förklaringen till detta är "enkel", men ännu inte förstådd av dagens vetenskap. Ofta är det så att högre utvecklade grupper inkarnerar i en civilisation för att starta en ny fas i den mänskliga världen. Sedan lämnas plats för "yngre själar" som river ner det som byggts upp. Samtidigt fortsätter dessa arv eller frön från äldre tider att verka och återkommer senare i historien med bestämda cykler och återskapar då dessa impulser men med ännu mer omfattande effekter på sikt.
Så skedde t ex i Grekland under 1000-talet fKr med många högstående som tog plats och präglade kulturen, som sedan därefter mer eller mindre förföll. Arvet levde dock vidare och påverkade hela västerlandets tänkande. Likadant har skett t ex inom den egyptiska kulturen, där många högt invigda tog plats i dess början (efter Atlantis sista fall).

Detta gäller också många framstående historiska monument, t ex pyramiderna inom maya och i den egyptiska kulturen. Att de som byggde dessa framstående verk, ofta med högre andliga innebörder och beräkningar, inte var kvar när efterkommande klaner inom samma civilisation tog över. Dessa efterkommande var ofta mindre utvecklade och använde därför samma monument på ett helt annat sätt, t ex som gravplatser. Därav att dagens forskning ofta tror att dessa framstående platser endast var till för att "vörda de döda" etc.
Att "Cheops pyramiden" bär sitt namn t ex, är ett resultat av detta. Cheops var en långt senare farao än de som verkligen skapade detta verk. En esoterisk forskare menar att Cheops är minst 20 000 år gammal. Därav också att man aldrig fann någon kropp i den väldiga sarkofag som upptäcktes i Cheops pyramiden från början.

Det är därför otydligt vilken epok man menar när man talar om "maya". Den traditionella maya-epoken tog plats från cirka 2000 fKr in på 1200-talet i Mexico och Centralamerika, men dess äldre härstamning med de större inflytandena går kanske längre tillbaks i historien.
Det få tycks känna till, är att enligt den mer omfattande esoteriska historiebeskrivningen, härstammar alla indianfolk från den stora folkgruppen Toltekerna, som var kontinenten och civilisationen Atlantis tredje stora ras och den som dominerade denna civilisation. Dessa är indianernas förfäder och egentliga grund.
Arkeologen och historikern Charles Étienne Brasseur de Bourbourg hade tydligen med detta perspektiv på slutet av sin forskarbana, något intressant jag råkade hitta på nätet (http://www.crystalinks.com/mayanism309.html). Där anges också att Sir Thomas Moore i sitt verk Utopia från 1600-talet ska nämna Mayainflytandet. Hur detta tas upp vet jag inte.
"Despite its name, Mayanism tends to conflate traditions of many different indigenous groups of the Americas, including non-Maya groups such as the Hopi, the Aztec, and Inca."


© CMM Nya Tiden, maj 2009

1 kommentar:

  1. intressant =)
    har du läst boken den tolfte planeten? en mkt bra bok om bla detta o hur vår civilisation kanske har byggts upp...då talar vi om andra inteligenta varelser ;)

    SvaraRadera