onsdag 29 september 2010

Nya uppgifter kring Anna Lindhs öde? Och vad som händer bakom kulisserna i Sverige?


I förra veckan fick jag plötsligt in en äldre händelse som påverkat Sverige mycket; mordet på Anna Lindh. Fråga mig inte varför, det bara dök upp.

Och idag kom en oväntad förstanyhet i massmediafloden, att denna händelse ska tas upp i ett tv-program där man menar att Lindh inte fick tillräckligt god vård. Hade hennes liv kunnat räddas? Ja, det vet man förstås inte.

Kanske hade dessa tankar förra veckan med valet att göra, hur den "politiska kartan" håller på att ritas om (som det heter). Att sossarna tappat så mycket, igen. Och att missnöjespartier som SD kan komma in i riksdagen. Men också överlag hur frågor om makt blir alltmer belysta.

Det är dels en tidsfråga för socialdemokraterna, att följa med i ett nytt synsätt på världen och samhället, t ex att vi lever inte i en "klasskamp" på det sätt man gjorde förr. Idag tjänar många snickare och fabriksarbetare mer än den tidigare medelklassen. Och kanske röstar de också annorlunda. Det materiella synsättet har tagit mer plats, överlag, också genom alla partier.
Vision och nytänkande, allmänmänsklighet och medkänsla har fått stå tillbaka för mer omfattande "råkapitalism", som det ofta kallas.

Frågan är om detta handlar om en konflikt inom mänskligheten överlag snarare än enbart en höger-vänster fråga? Jag återkommer till detta mer övergripande perspektiv och vad det innebär. (Se gärna koppling här och här) Och att lösningen finns i insikten om mänsklighetens nya medvetandesteg, att följa med mer medvetet i detta. Vilket i sig på sikt kommer generera också nya modeller inom politiken och samhällsledandet.

Samtidigt har (o)rättvisefrågorna egentligen ökat, med nya behov att lyftas fram. Vilket inte gjorts av socialdemokraterna på ett mer engagerat, genuint sätt på många år. Ja, inte förrän nu i slutändan av det här senaste valet 2010, vad jag kunde se mer påtagligt iaf.

Kanske också att sviterna av två mord som skakade Sverige därmed också påverkade socialdemokraternas hållning och förmåga till nyorientering. Först Olof Palme, sedan Anna Lindh, då utrikesminister, av många tippad som s nya ledare.

Nu kommer nya uppgifter - sju år efter mordet - som hävdar att Anna Lindh efter mordförsöket inte fick tillräckligt god behandling av sjukhuset Karolinska i Sthlm. Det är i ett kommande avsnitt av TV 4 programmet "kalla fakta" som detta framförs. Vad detta innebär är förstås ingen idé att spekulera i förrän programmet sänts.

Det finns dock all anledning att inte ha för stora förväntningar på detta tv-inslag. Kalla fakta, liksom det liknande programmet Uppdrag granskning i grannkanalen, har ju blivit kända eller snarare ökända för sin ofta buffliga, ibland aggressiva stil. Vissa journalister i dessa forum tycks tro de har rätt att anklaga och ibland kränka människor i någon sorts egen moralisk "domstol". En del frågor är viktiga, men många större samhällsfrågor tas heller aldrig upp.

När det gäller mordet på Lindh finns en rad frågetecken som aldrig blev genomlysta. Vad hade mördaren för motiv egentligen? Polisens sena agerande väckte också många frågor (igen). Också att Lindh sedan nådde stabilt läge på sjukhuset, men dog ändå plötsligt.
Och vad hände sedan?


50 000 personer sägs ha slutit upp för att hylla Anna Lindh.


En del menar i inlägg på nätet att det "spelar ingen roll" med dessa grävanden, att det är bara onödigt att rota. Kanske är det så.
Finns det något mer substantiellt att föra fram kan det dock ha läkande och belysande betydelse på en rad sätt, inte minst vad gäller att stärka den svenska folkandan oavsett parti eller tro.

Det verkar också vara en sån tid nu, att många avslöjanden kring maktfrågor görs. Dels överlag senaste åren, alltmer kommer fram inte minst internationellt. Men också denna period just nu.
Två spionfall, ett svenskt och ett norskt (Arne Treholt, läs mer här), verkar vara under omprövning. Man menar att dessa män kan ha blivit oskyldigt dömda och utsatta för någon sorts komplott i avsikt att dölja andra smutsiga affärer.


© CMM Nya Tiden, sept 2010.

3 kommentarer:

  1. Varför Anna Lindh blev mördad kan man spekulera i. Av princip tror jag inte på tillfälligheter, men sedan är det inte så viktigt vad man tror.

    Anna Lindh blev mördad. Motivet sägs vara "röster i huvudet". En ensam polis hittade mördaren utan att någon förklaring till "hur" gör sig gällande i mitt huvud (iaf).

    Det var den elfte semptember. Det var strax innan EMU valet. Hon hade vissa fiender på den internationella scenen.

    Jag behöver inte fler bevis än så för att skapa mig, inte bara en, utan hundratals parallella uppfattningar om hur det har gått till.

    Varma Hälsningar
    //Patrique

    SvaraRadera
  2. Anna Lindh - another fake death staged to advance illuminati agendas
    BASICS
    http://illuminati-fake-deaths.blogspot.com/2015/01/saudi-king-abdullah-dead-agendas-yemen.html

    SvaraRadera
  3. Anna Lindh - another fake death staged to advance illuminati agendas
    BASICS
    http://illuminati-fake-deaths.blogspot.com/2015/01/saudi-king-abdullah-dead-agendas-yemen.html

    SvaraRadera