söndag 28 februari 2010

Lite om Fiskperiodens inflytande och om högre energiers syften och verkan


Fiskarnas fullmånetid, just nu idag själva fullmånen.
Det är något i energin som tar tag i mig under denna period, som är underbart men också aningen svåruttryckt.
Jag ska återkomma till det snart.

(I den här fina bilden som jag spontant hittade nu, såg jag att den visar på ett lite annorlunda sätt en aspekt av Fiskarnas symbol. Den påminner om "Vesica Pisca", som användes framförallt längre tillbaks i tiden.)

Min fru och jag har verkat med dessa uppifrånkommande energier i många år, dels i vår egen utveckling, dels genom att få omsätta dessa erfarenheter och insikter för att ge vidare till andra.
För min del skedde detta genom spontana inkopplingar dels i tonåren, dels senare i 20-års åldern och framåt i olika perioder. Jag nämner det här för eventuellt nya läsare som kan kanske ha nytta av att veta att de tankar och perspektiv som tas upp här på sidan också har sin förankring i olika genomgående typer av omvandling och träning under många år genom ljus och genom högre energier.

Detta är också något som alltfler människor får uppleva och gå igenom i vår tid på olika sätt som del av det kollektiva uppvaknandet som vi alla är mitt uppe i. Även om mycket ser ut "som vanligt" med en värld fylld av både outhärdlig smärta och samtidigt outhärdlig sömn, så sker det en väldig omorientering just nu.
Det är en gåva, en fantastisk rikedom, även om det också kan vara mycket påfrestande att förnyas så mycket, som att "födas igen".

Detta kan låta märkligt eller kanske "overkligt" för någon som inte varit med om det eller saknar referenser alls för dessa tankar och deras innebörder, men jag kan garantera att det är något högst reellt och påtagligt. Det är att förändra sitt medvetande och därmed komma mer "på plats" i ett störrre livssammanhang.
För mig och också för min fru skedde dessa perioder helt av sig självt, utan att vi fick någon lärare, gick med i någon skola eller var troende på något sätt inom någon form av andlighet innan. Detta har vi också beskrivit i några av våra böcker (framförallt Befruktelsen av Nina och Uppstigningens tid av Mikael)

Först en allmän bakgrund (som jag tagit upp många gånger i olika sammanhang, men det skadar inte att repetera)

Det är som alltid för varje period under året olika inkommande energier som kommer in till oss där fullmånen för varje månad och zodiaktecken utgör ett slags klimax.
Var och en av oss, men också i olika gruppformationer, tar emot dessa energier från högre livsnivåer och assimilerar dem i våra egna system. Det sker fysiskt, eteriskt, det sker känslomässigt och mentalt (eller på lägre nivåer intellektuellt). Det sker i en helhet som är vår själsliga rörelse och vårt större ljus. Det är också inkoppling till högre nivåer som kan vara helt okända för oss, men som vi kan varsebli ändå, även om vi inte har ord eller bilder för det, just genom energin.

Det som är genomgående för vår tid och för vissa grupper av mer andligt eller själsligt uppvaknande människor (inom alla mänskliga uttryck, inte som främst "troende" eller religiösa), är att vi börjar förnimma energiflöden uppifrån. Vi kan ta emot dessa energier utan att exakt förstå vad som händer i början, men allteftersom märka och förstå deras effekter. Vi märker deras enorma goda effekter - helande, inbegripande, uppenbarande, stärkande, framåtdrivande, fridsamma osv. Vi kan så också lära oss om olika energier.
Alla dessa energier är "goda". De kommer från en högre form av enhet och når oss genom vår högre natur, genom själsmedvetandet. Genom att vi i första hand kopplar in oss via vår själ, dess högre ljuskälla, är vi naturligt i balans med denna högre avsikt och dess större syften, även om vi inte har exakta ord för det.

Vi tränas så i att vara mottagare av energin, som också förmedlas vidare genom oss, till världen, till mänskligheten. Överlag är all utveckling befrämjad av denna högre inkoppling. Det är egentligen den som leder allt ändå, men i vår tid och förstås tidigare också under olika faser, har människor kunnat vakna upp alltmer och ta emot dessa innebörder mer och mer aktivt. Det gör att de blir "medskapare" som i en väldig plan av liv. Inte skapare av vad som ska hända för andra människor, inte i materiella termer av "vinster", utan medskapare i goda, mer omfattande syften, utan att tänka på resultaten.

Alla dessa högre energier är kärlek, men de kan vara kärlek på olika sätt. Kärleken uttrycker sig i sina högre former genom visdom, som också är en egen energi. Den är inte en känsla i sin grund, utan uttryck för ett "högre förnuft", egentligen en energi från enhetsvärlden ("buddhiska").
Dessa energier kan ta form genom insikt, mer högre mental förståelse, klarhet, enhetstänkande som är mer än "bara" tänkande i sig, det sker snarare som "uppenbarande" än att personen tänker fram saker.
Vi har också alla positiva kvaliteter t ex av glädje, kraft, mod, styrka, harmlöshet, frid, sanning osv. Dessa uppenbarar sig också inom oss allteftersom denna kontakt livger oss sin verkan. De brukar kallas för "själens kvaliteter" och både bygger upp vårt hjärtcentra men också förmedlar genom hjärtat dessa högre förmågor och energier.
Vi har också viljans energier, som har med vårt större syfte att göra, också planetens syfte, som är en väg för oss att gripa tag i, att använda, som är en ofattbar kraft i högre värld även om den inte är så känd ännu i människans värld.



Dessa kommer till oss därför att all högre medvetenhet "stiger ned" i sin rörelse hela tiden. Det är ett sånt flöde vi lever i. Vår planet är ett naturligt centrum för denna rörelse. Men planeten i sig är inte aktiv som utsändare av högre energier, utan är i sig också främst en mottagare.
De högre nivåerna av planeten, precis som hos en människa, är av en helt annan art. Det är detta som är planetens "själ" eller "högre jag". Detta kallas ofta för ett planetlogos. Det är planetens själva väsen i sin högre form.
I vår tid är planetenes väsen inkarnerad dessutom mer tydligt. Bara det är en fantastisk händelse som väldigt få "andliga" är medvetna om, ens som en tanke. Ändå är det något som nämns t ex i kristendomens bibel.

Dessa tankar ska jag återkomma till snart i kommande inlägg, och fortsätta med intryck av själva energin i sig.
Det jag har tagit upp här speglar ändå väldigt väl vissa aspekter av Fiskarnas energi just nu och i allmänhet- Sedan är det förstås upp till var och en som individer hur vi kan ta emot och förstå dessa energier. Det viktigaste tror jag är att fokusera på enheten, på kärlek och den goda viljan som en gemensam energi som vi kan verka med, inom oss, men också för att ge vidare till omvärlden.
Detta är definitivt ett starkt uttryck för fiskarnas energi, som jag förstått det.


© CMM Nya Tiden, febr 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar