söndag 28 februari 2010

Jordbävningen i Chile - har ändrat jordaxeln?


Inte långt efter den fruktansvärda jordbävningen på Haiti kom nu alltså ytterligare en, ännu starkare eruption inifrån jorden. Många undrar nog om detta är "tecken" också på jordens förändrade tillstånd.

En del tror att det är jordens reaktioner på allt som planeten får utstå. Ja, det kanske det är. I alla fall vad gäller att mänsklighetens kollektiva försurning och olika former av "mörka moln" påverkar hälsotillståndet i atmosfären och därmed också vår jordetillvaro.
Samtidigt sker ständig rening och förnyelse. Och att det är i den processen vi befinner oss, vilket förstås också kan påverka jordelden och friktionen.
Samtidigt kan det vara bra att ha med perspektivet att jorden ständigt förändras, i alla tider. Och det tycks inte vara mycket vi kan göra åt det, rent geologiskt, det är en del av naturens gång och detta stora väsens rörelser som tycks mer eller mindre omedvetna.

Men förändringar handlar det ändå om förstås.
Ett annorlunda perspektiv såg jag idag: Har den väldiga jordbävningen i Chile också påverkat jordaxeln och därmed tiden? Det påstår i alla fall vissa forskare på Nasa, USAs rymdforskning, berättar Aftonbladet idag (2/3 10).
Det låter tveksamt, men är ändå en intressant tanke. Det är i så fall en marginell förändring i storleksordningen en miljondels sekund lite drygt. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6704711.ab)
Men det skulle innebära i så fall att vi kan "byta tid", även genom dessa former av påverkan i rent fysiska mått mätt.

Jag minns för många år sedan då jag tog upp för en äldre man jag mötte som hade en mer fast, materialistisk världsbild, att vi går in i en "ny tid". Den tanken förargade honom tydligen, för han grymtade "Ny tid!? Det finns ingen "ny tid". Tiden är som den är och den förändras inte. Så är det med det!"

Detta kan man kalla för ett lite mer gammeldags perspektiv, kanske också "stereotypt äldre manligt tänkande" i viss mån.
För visst förändras tiden. Eller snarare våra olika punkter av perception påverkar hur vi uppfattar tid.
Men det finns också olika slags tid, tror jag. I andra, högre medvetandetillstånd går tiden långsammare. Vi åldras inte på samma sätt, verkar det som i den tiden. Tiden sträcks ut, brukar jag ibland kalla det för.
Många som upplevt "döden", som ju egentligen tycks vara snarast ett annat medvetandetillstånd i andra höljen (eller kroppar), berättar om andra tidsupplevelser.

Vi vet att jordaxeln håller på att förändras, men att det sker gradvis. Det blir inte en tippning i denna tid, som en del befarat i olika perioder. Att denna tippning skulle markera slutet på denna tid och ingången till den nya. Det skulle i så fall innebära en ny istidsperiod och ett förintande av allt liv, vilket inte är enligt planen nu, som jag förstått det.
Istället sker det en gradvis förskjutning av polaxeln. Vi byter långsamt pol, vilket jag tagit upp tidigare på andra håll.

Detta är också en av innebörderna, vad jag förstått, av att vi "byter tid", dvs går in i dels ett nytt, mer omfattande medvetandefält, dels rent astrologiskt och astronomiskt byter stjärnperiod med allt vad det innebär sett i ett medvetandemässigt perspektiv.


Bakgrund jordbävningen i Chile
Med 8,8 på Richter-skalan är det väldiga skalvet i Chile, med epicentrum ute i havet cirka 30 mil från huvudstaden Santiago, "det femte största i modern tid", rapporterar nyhetsmedia. Andra liknande stora skalv uppges vara i Ecuador och Bolivia 1906. Och nästan lika kraftigt som den högst uppmätta jordbävningen, som också tog plats i Chile 1960, då 1 655 dog och två miljoner blev hemlösa.

Förödelsen är omfattande, framförallt i Concepcion, Chiles andra stad.
Över 711 personer har dött. enligt nyheterna idag 2 mars 2010.

Över 50 efterskalv uppmättes, "flera av dem över 6,0 på Richter-skalan. Det rapporteras att skalvet kändes av ända till Buenos Aires, Argentina och i andra delar av kontinenten. Jordskalvet varade i tre minuter natten till i går och chockade miljoner chilenare. Över 1,5 miljoner byggnader uppges vara drabbade, minst en tredjedel av dem är svårt skadade."

© CMM Nya Tiden, mars 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar