tisdag 25 augusti 2009

Den härliga sommaren möter den härliga hösten...



Plötsligt har dagarna gått... och vi är inne i slutet av augusti.

Sommaren känns inte passerad än. Vi sitter ute och äter en sen frukost efter den dagliga springturen på 3 km i skogen och solen gassar. Det är som sommarens "eviga nu", ett härligt tillstånd av blandad kompott av inspiration, studier, energiinkopplingar, möten, jobb, kärlek, skolan som startar med nya uppgifter för ungarna, inre äventyr, glädje, frågor och praktiska behov.

Ändå känns det att sommaren är på väg bort, och hösten i annalkande. Kvällarna är kyliga och värmen inte längre het. Ljuset har också börjat fyllas av det här digra silveraktiga skenet som är så karakteristiskt för denna tid på året. Det är en av de bästa tiderna, som jag upplever det.



Hur har sommaren varit? Jo, väldigt skön, lugn, ovanligt helgjuten på något sätt. Vi har varit mest på hemmaplan utanför Stockholm där vi bor. Många turer, flanering och möten med människor i Stockholm-stan också. En del mycket bra jobb, en väldigt fin fortbildningskurs vi höll i SoulWork ledarskap, men också en ovanligt lång sammanhängande "semester" blev det faktiskt i år. Första solperioden i juni var precis så perfekt man kan tänka sig vad gäller avkoppling, sol och bad, som en riktig utlandssemester vid havet.

Semester med citationstecken använder jag ändå, eftersom vi lever i en ständig utveckling, i denna tid, i oss själva, i helheten. Det går inte att blunda för det, och vem vill det? Inte vi i alla fall.


Återkommer snart om perioden Jungfrun som vi är mitt uppe i nu. Och kanske en hel del annat också...


© CMM, Nya Tiden, aug 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar