fredag 18 februari 2011

Vattumannens fullmåne och hur fullmånen förmedlar högre energier


Vattumannens fullmåne idag. Och det är mycket stark energi som idag och överlag senaste veckan kommit in.

Ja, det är "Vattumannens fullmåne", även om många hellre vill kalla det för "Lejonets fullmåne". Detta beroende på att månen alltid är i motsatta tecknet när den är full. Det är dock inte så det räknas, energimässigt, vilket många astrologer och andra inte tycks känna till.

När månen är full bildar den en stark "spegeleffekt" för de energier som förmedlas genom det pågående tecknet.
Vattumannen, som ett exempel, frigör och förmedlar sina specifika energier från sina solar (stjärnor) under en viss period när jorden och denna konstellation står i en speciell relation till varandra. Dessa energier förmedlas egentligen hela tiden från alla aktuella konstellationer (och otaliga andra som vi inte känner till), men det är under vissa faser som de blir inkopplade och aktiverade i vårt planetfält (också på många olika nivåer).
Det är inte fullmånens yta i sig som på något fysiskt sätt reflekterar energierna förstås, utan att månen fungerar som en lins.

Man skulle därför kunna kasta om förståelsen kring "fullheten" och säga att när månen når sitt maximum i yta, så blir den egentligen mer "tom". Det låter kanske väldigt paradoxalt. Men det är då månens inflytande i sig egentligen är minst och de högre energierna kan verka igenom månen.
Detta baserar jag dels på den bakomliggande "tidlösa visdomens" insikter kring detta förhållande, dels på egna intuitiva härledningar.
Om du sysslar med astrologi så kan dessa perspektiv vara vettiga att ha med i din "karta", dvs i dina beräkningar när du tar upp dessa saker, speciellt om du vänder dig till allmänheten.

Återkommer strax med fler intryck kring energierna nu.


© CMM, Nya Tiden feb 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar