torsdag 15 oktober 2009

Denna vackra dag! Skönheten i våra liv

15 oktober 2009


Vilken otrolig dag idag! Höst med denna underbara sol! Det är en sån speciell mildhet i luften också.
Och en väldig inspiration, känner iaf jag.
Här firar jag med några vackra höstbilder, några också direkt från vår närmiljö. Bild till höger här av vår dotter (© Sara Matthis)
Tror det är "Jupiter"-effekten. Jag går inte in så mycket på det nu (se gärna tidigare inlägg), men Jupiter har precis lämnat sin retroaktiva bana för denna omgång. Det är förstås inte i bemärkelsen en fysisk retro-rörelse, utan avser den energimässiga påverkan. Detta sett från den mer omfattande astrologin.


Hur som helst, framåt, framåt! Det är härligt, det behöver vi nu efter en längre tid av smågnetande, trötthet, funderingar, motstånd, känslor av hinder och svårigheter, också tuffare grejer, som vi hört om från en hel del omkring oss, inte minst världens vånda.


Det intressanta i det sammanhanget kan vara att vi påverkas mer än vad vi tror av dessa energimässiga omständigheter. De är förstås inte den enda orsaken i sig till vad som händer inom oss, för den bär vi främst inom oss själva. Vårt eget ansvar, vår utvecklingsnivå, våra tankar, var vi befinner oss, påverkar med flera faktorer.
Men dessa planetära energier påverkar ändå i större förlopp, framförallt vår person. Samtidigt påverkar också zodiaktecknets energier och andra större konstellationer.
Det kan vara en viktig insikt; att allt hänger inte bara på hur vi "mår" i stunden, dvs att allt kommer från våra känslor i sig. Utan vi är del av en större helhet, som för oss med i olika rörelser.


Detta kan låta slumpmässigt för många, kanske också "orättvist". Men vi kan lära oss förstå dessa energier mer och mer, precis som vi förstår våra egna reaktioner och olika sidor. Och hur vi egentligen färdas mot en allt ökande helhet. Det är den vi ska fokusera på, som jag ser det.
Och det är den kontakten med helhet, oavsett vilken nivå den än uttrycker sig på, som hindras. Även detta sker på sitt sätt dock "systematiskt", alltså som effekter för vår utvecklings skull. Många astrologer uttrycker t ex Saturnus "uppstoppande" effekter, nästan som det vore en avsikt hos denne planet "att hindra" i sig - ! Men så är det förstås inte.

Allt samverkar för det bästa, även om vi inte kan se det.
Saturnus "jobb" är att ständigt slipa på våra outvecklade sidor. Att egentligen inte "skapa motstånd", utan att presentera vårt motstånd som redan finns inom oss, men också i världen.
Detta ger oss också speglingar för hur vi kan förvalta och förverkliga våra möjligheter.

Hur detta också skapar utmaning som vi tvingas konfronteras med. Hur klarar vi det? Vad gör vi då?
Håller vi stadigt kvar vår inre kontakt eller tror vi att vi är "offer" för "livets orättvisor"?
Det är kanske lätt att tänka så för vissa. Men det kan inte stämma. Livet i sig är inte orättvist, aldrig någonsin. Livet är en process av många samverkande energier och syften. Det som vi möter har vi alltid del av, på ett eller annat sätt. Inte minst hur vi tar emot det, hur vi kan förstå det och använda det vi är med om, även våra utmaningar.

Apropå Saturnus; se nästa inlägg en bild med på en enorm ring som astronomer nyligen "upptäckt", som ligger långt bortanför Saturnus och dess egna ringar.


© CMM Nya Tiden, okt 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar