fredag 18 mars 2011

Atomkraftens problem o möjligheter. Att gå igenom "hinnan" ett till steg - mänskligheten, jorden.



Det finns flera intressanta och viktiga kopplingar med denna omvälvande, hemska, men kanske också uppväckande katastrof i Japan.

I samband med att jag hade med mig perspektivet på att detta verkligen kan vara ett mycket större steg än vad vi just nu kan se, slog mig en tanke. Jag kommer till den alldeles strax.
(Bild ovan; ett s k "svart hål föder en stjärna/sol)

Det finns mycket som talar för att detta blir en uppväckande signal för många länder angående kärnkraften och den missförstådda och missriktade användningen av atomenergin (som jag skrev om nyss också). Atomenergin i sig är inte "fel", förstås, eftersom mänskligheten lär sig hantera naturens krafter successivt, det är en del av vår större utveckling.

Frågan är dock mer på vilket sätt denna ska kunna användas och inte minst, för vilka syften.
Solenergin och på sikt förmodligen också fussionsteknologin kommer ta alltmer plats.
Det är lätt blanda ihop "fussion" och "fission" inom kärnkraftsammanhang. Och tro att det är det förstnämnda, fussion, man idag använder i kärnkraftverk. Men det är faktiskt tvärtom; det är fission.
Fission avser "delning", en teknologi som slår "hål" på atommaterien och skapar energi genom klyvning.
Medan fussion - sammanslagning - är det som solen använder i sin väldiga process av skapelse.

Istället för att genom upphettning slå sönder atomerna och därmed frigöra energi, kommer energi frigöras genom sammansmältning, vilket indikerar vägen till den "andliga" energivägen snarare än att främst använda den fasta fysiska energins manipulerande. Den senare som dessutom skapar så stora risker och faktiskt i sig utgör en väg som inte är mänsklighetens.

På sikt kommer också den verkliga revolutionen träda i kraft när den eteriska medvetenheten - styrd av människans själsliga expansion (ej religionsbaserad i första hand) - kommer att öka.
Detta som också är synonymt med energi- och utvecklingbegreppen "soleld" och "eld genom friktion" (läs även här) och deras integrering med varandra i mänskligheten. Då kommer de energilösningar och redskap att snabbt uppenbaras som Tesla, Schauberger, J W Keely och andra redan har uppfunnit eller beskrivit, men som hittills har hållits dolda. Ibland har denna energiform också kallats för "vril".

Tanken som slog mig, är att Japan drabbades och fick lida för sina misstag under andra v-kriget genom den då nyfödda atomkraften. Japan var allierad med dåvarande destruktiva krafterna, som utnyttjade dessa länder, det är en viktig distinktion.
Det är något som nu väcker dessa gamla minnen och känslor till liv igen hos japaner, har det rapporterats om i nyhetsmedia. Dels kanske för att de ska läkas, men framförallt för att denna fråga kring atomkraften ska belysas och ifrågasättas, återigen.

I det skede vi befinner oss i nu - dels mer övergripande med en ny tidsepok som uppenbarar sig alltmer hastigt, dels också med de energihöjningar vi har nu - innebär detta ett uppvaknande som kan liknas på någon nivå med när en hinna kring mänskligheten sprängdes av atomkraften och som avslutade andra v-kriget.
När atombomberna fälldes blev det också en direkt signal och en ihoppkoppling med högre nivåers utbyten. Att mänskligheten skulle och kunde skapa denna atomklyvning var ett direkt tecken på en ny nivå inom mänskligheten.

Vi är där fortfarande, på gränsen. Mänskligheten kan fortfarande undvika katastrof som under andra v-kriget och även efter det då kalla kriget tog plats. Världen kan nu - ännu mer - ta emot det nya medvetandet, försonas med sitt förflutna, ge upp de gamla programmeringarna kring gruppmässiga hämndbegär och överlevnadsinstinkt genom angrepp på och förtryck av andra folk eller grupper. Och istället lita till helheten, att den bär.

Världen kanske rent konkret har blivit en fredligare plats sett i avrustning på vissa nivåer. Ändå kvarstår mängder med kärnvapen och andra vapen. Och det sägs att vid flera tillfällen har supermakter tryckt på sina "röda knappar" - men utan resultat! Därför det finns också andra krafter nu som griper in alltmer konkret.
Därför mandat finns för detta nu, för att tillräckligt många människors ökade medvetenhet skapar grund för detta.

Jorden kan inte förolyckas, sprängas i bitar eller gå under på något annat sätt. Det tillåts inte enligt den större planen och de högre inflytanden som alltid funnits, men som nu också kan ta alltmer konkret plats.
Händelserna med Japan, liksom störtandet av diktaturer i Nordafrika (igen, tänk bara på Berlinmurens fall 1989, Sydafrika och apartheidregimen och flera andra exempel) kan vara en ännu större signal.

Att en till "hinna" brister.
Mänskligheten når ut ännu mer. Ännu högre respons kan nå in.
Och att ett större krig håller på att avslutas.


© CMM Nya Tiden, mars 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar