onsdag 2 november 2011

"Den nya tiden" skapas av vårt expanderade medvetande



Skrivit ett inlägg på Herkules Light om "Tiden" - läs vidare här.
Inte främst tiden vi lever i. Utan om hur vi upplever tiden så olika beroende på hur vårt medvetande är inriktat.

Och att det vi kallar "den nya tiden" - dvs en mer harmonisk, samverkande och kärleksfullt förnuftig värld - skapas genom vårt expanderade medvetande. Att vi kan möta och ta in, och därmed kan manifestera även fysiskt, en större livsordning.

Genom vår ökade mottaglighet för högre medvetenhet och möjligheten - vårt val - att omvandla det lägre inom oss, skapar vi det nya.

Därför är detta kring "tiden" ett högst intressant ämne. Som kan låta aningen abstrakt. Men som har många praktiska kopplingar och perspektiv.
Också för att mer belysa vad medvetandet är. Och hur vårt mänskliga medvetande egentligen inte är statiskt.
Att vi egentligen - hela tiden - deltar i ett större "forum" eller "rum" för medvetandet.
Det sker hela tiden. Men vi är oftast omedvetna om det.

Dels i vår närmiljö, med alla de som är nära oss. Dels olika grupper som vi har band med (även de s.k "döda", som ju egentligen lever vidare men i andra former o nivåer). Dels mänskligheten i stort, människan som form och utvecklingsfas.
Dessa nivåer har i sin tur olika ingångar och beröringspunkter. T ex det "undermedvetna", som existerar både individuellt, gruppmässigt (alla grupper) och kollektivt. Osv

Men det mest intressanta och avgörande - egentligen - är vår koppling med vårt "odödliga jag", vår högre medvetenhet, själen.
Vi kan kalla det för många olika namn. Men det gemensamma är att det är vårt ursprung, vår större livskälla.
Själen är enhet. Själen är kärlek. Själen är visdom.
Och är också en kollektiv form, men på ett helt annat varv i spiralen. Vi ingår genom vårt själsmedvetande i en större enhet. Som är uttryck för ett mycket större liv.

Denna enkla sanning har alltid funnits med människan. Och så än idag. Trots enorma svårigheter och fördunklingar väcks denna insikt allt snabbare inom mänskligheten igen. Att själen är levande - i människan själv.

I vardagen, i den fysiska världen. I naturen, i formen. I alla livsformer finns den högre medvetenheten. Men den måste aktiveras, kopplas in. Det kan vi bara göra själva. Samtidigt i den här tiden får vi enorma möjligheter att ta emot stöd och hjälp för detta.

Gå inte vilse mer. Ta emot din inre vägledning. Ta emot ditt stöd. Ta emot all kärlek.


(För fler kopplingar kring "tiden", läs gärna fler inlägg via rubriken "tankar om tiden" i innehållsmenyn till höger.
Läs mer här kring "själens inflytande för en ny tid"
Här kan du också läsa mer om SoulWork som en utvecklingsmetod i vår nya tid. )

© CMM Nya Tiden, nov 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar