måndag 30 mars 2009

Klartänkt och praktiskt exempel på människans ”skapande och helande tankeförmåga” - vattnet som "mental spegel"

Dessa insikter som jag här har förmedlat handlar alla om den grundläggande kombinationen av att skapa och förverkliga genuin självmedvetenhet, förstå tankens kraft och själens visdom genom vårt mänskliga jag. Och hur detta skapar påverkan även av vår fysiska materia, vår hälsa och vår utveckling på planeten.
Jag ger bloggläsarna några livgivande exempel här (flera följer), som vi alla kan återkomma till då och då, som förstärkare i vår vardag när vi behöver lite uppbackning.


Ett intressant, poetiskt och lekfullt exempel kommer från den japanske forskaren Masaru Emoto, som har gjort revolutionerande upptäckter vad gäller vatten och dess bärande förmåga av information. Han har med egen sinnrikhet uppfattat hur vatten tycks påverkas av våra känslor och tankar, och han har även lyckats ta bilder på detta genom att fotografera fryst vatten som påverkats av vissa ord. (Denna text här nedan är ett utdrag från Nina Ms recension av Emotos bok ”Vattnets dolda budskap”. Rec finns i sin helhet på www.soulbooks.blogspot.com)

"Olika ord har skrivits på vattenglasets kant, och vibrationen från orden skapar de vackraste kristaller eller inga kristaller alls - beroende på vilka orden är och vad de utsänder för frekvens. De vackraste kristallerna skapas av orden Kärlek och Tacksamhet, det är Emoto och de läsare som kan se fotografierna överens om. Medan ord som Din dåre! eller kommenderande ord som Gör det! inte skapar några kristaller alls.

Emotos budskap med boken är tydligt. Människan består till största del av vatten (som vuxna 70%) och alltså är hon i stort sett lika känslig för ordvibrationer som ett vattenglas.
Om hon fyller sig själv med känslan av kärlek och tacksamhet påverkar hon inte bara sig själv på ett underbart sätt utan även sin omgivning. Dessutom kan hon läka vattnet i hav och sjöar, och även det kranvatten som hamnar i våra glas, genom sina kärleksfulla tankar.

Det här är sådant som kloka personer pratat om länge, men i och med fotografierna på kristallerna blir allt tydligt och uppenbart. Tankarnas kraft syns äntligen på bild och det i den mest utsökta form man kan tänka sig - som vattenkristaller. Det gör boken till en gåva till hela mänskligheten. Emotos bilder kan skapa en visdomens revolution genom insikten om de universella lagar som befrämjar kärlek och tacksamhet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar