torsdag 4 mars 2010

Den "feminina energin" ökar - ja, själsenergin ökar, som är både manlig och kvinnlig!



I helgen som gick med Fiskarnas fullmåne var det intressant på flera sätt. Väldigt starka energier, som bara fortsätter. Också flera viktiga "tankekedjor" som tog form hos mig. Ett tema som dök upp starkt gäller ”kvinnligt-manligt” – på flera nivåer.
Eventuellt kan det ha varit något som vi skulle delta i, tankemässigt och också i viss mån med energierna.
När energierna är så starka som de är nu (!) så är det ingen slump vilka områden man kommer in på, även i sin egen medvetenhet.
På ett plan är allt "arbete" för utveckling. Dvs att det vi tänker på, det vi ägnar oss åt medvetandemässigt, blir också del av det större pågående utvecklandet av olika tankeformer.
Desto viktigare att "tänka gott" och "tänka stort" alltså.

Vi gick och såg filmen Avatar, som jag återkommer till alldeles strax i ett annat inlägg. Den var helt ok, men inte vad vi trodde. Lite mycket Disney (Pocahontas) på ett sätt, samtidigt fin och med ett "bra" budskap förstås.
Där strider man för Moder Jord, även om det är på en annan planet i filmen. Detta som många ursprungsbefolkningar gör i vår tid, som Greenpeace gör, som miljontals människor gör, både genom politiska, etiska och intellektuella aktioner och ställningstaganden.
Men inte minst genom att sprida ljus, kärlek, medvetenhet genom sina tankar, känslor och handlingar, ständigt, ständigt.
Detta är en självklarhet för många ”ljusarbetare” i vår tid.


Många kallar detta för en ”kvinnlig energi” som tar plats i den här tiden. Att vi behöver mer av den feminina energin. Det kan säkert stämma, om man med det menar en ökad utveckling av det mänskliga medvetandet. Rättvisa för fördelning av jordens resurser, ett ökat ansvar för mänsklighetens utveckling, inte minst medvetandemässigt. Och hur jordens materiella möjligheter kan tas tillvara utan att skada naturen och omvandla det egoistiska mänskliga sinnelaget.
Då upplever vi kontakt med en större helhet, genom vår planet, men egentligen genom allt liv, för att bejaka och säkra alla livsformers rättighet till utveckling.

Jag tog upp en del förklarande perspektiv kring "modersenergin" (alltså den feminina livsaspekten) i några tidigare inlägg här på sidan. Läs vidare här artikel 1. och artikel 2. om du inte läst dem förut, de är bra för helheten och överlag läsvärda.

Och jag kommer återkomma till en förhöjning av detta perspektiv alldeles strax i ett nytt inlägg, som ger fler perspektiv på hur "den feminina andliga energin" attraherar så många människor och vad som står bakom detta egentligen.
Det är något som jag periodvis ägnat mycket tid åt att försöka förstå - de mer bakomliggande helhetsperspektiven av "manlig-kvinnligt" och deras andliga innebörder. Vissa av mina läsare kanske minns detta från boken Bröllopet mellan polerna, som kom ut 1990 (tyvärr slutsåld nu). Där beskrev jag vissa insikter kring detta som hade jag "fått till mig" eller fått komma på betydelsen av i vissa större sammanhang.



Så - den naturliga frågan på ett mänskligt plan är om dessa drivkrafter och mål som jag nämnde nyss här; den goda viljan till förnyelse, utveckling, rättvisa, en mer fredlig jord, andlighet osv, om allt detta är enbart "kvinnligt" egentligen?
Den "manliga energin", i män (men också i kvinnor förstås), och framförallt den övergripande andliga energin i sin manliga aspekt, bejakar förstås samma syften.
Ingen högre energi skapar förtryck eller orättvisa genom sig. Det är människan själv som skapar dessa följder. Det handlar snarast om hur vi väljer och kan använda olika slags energier, hur vi kan utvecklas och skapa mer balans både inom oss och i världen.

Så vad menar man då egentligen med "en ny kvinnlig energi"? Ja, det är förstås väldigt olika från olika håll. En del menar nog det kvinnliga som ”mer känsloförståelse”, mer med- och inkännande överlag. Andra talar om att vi behöver mer ”jordkraft”, vad det nu innebär egentligen.
En feminin andlighet som bejakar jorden är förstås positiv - så länge den också har förståelse för en större helhet och inte polariserar, som leder till ökad splittring och kamp.
Kamp mellan könen t ex, eller kamp mellan olika trosfrågor, är inte mål för den nya tiden. Och är knappast heller ett utslag av högre kontakt, som jag ser det iaf.

Ett slags "upprop" som jag stötte på nyligen på nätet har tydligen genom egna kanaliserade (mediala) meddelanden fått uppfattningen att det är fel att ta ner högre energier, även ljus, för då blir det "för mycket manlig energi på jorden".
Det finns mycket att säga om detta, och jag ska inte gå in på det i sig. Men dessa påståenden, också använda som uppmaning till människor när de ska "hjälpa jorden", tycks bygga mycket på missförstånd eller okunskap hur dessa energier verkar.

Energierna från högre nivåer är aldrig separerade, heller inte separerande. De verkar inte efter kön och inte efter olika uppdelning på det sättet. Även om det finns olika slags energier med en mer manlig eller kvinnlig pol, verkar alla med syftet att läka, skapa enhet och utveckling. Och de är inte motsatser på något sätt, utan samverkar förstås.
Det är grundat på min egen erfarenhet under många år. Också i mötet med kanske tusentals människor i utveckling med energiarbete och inkoppling.

Och hur kan man säga att man inte ska använda ”ljus” i jordens utveckling och förnyelse?!
Det är ju ljuset från högre medvetandenivåer och ljuset inifrån oss som utvecklar och ”räddar” (om man nu överhuvudtaget ska använda det ordet) livet på planeten.
Det verkar inte vara planeten i sig själv som behöver "räddas" - utan det är mänskligheten som behöver utvecklas!
Det är en väldigt viktig distinktion.

Jag ser”det kvinnliga” som en förnyande kraft. Men egentligen ser jag det som en del av en övergripande högre energi, ”själens energi”, eller det högres påverkan på hela mänskligheten.
Ökad medvetenhet är lika med ökat ljus! Men det är inte könsbundet.
Vill man ändå kalla det för ”mer kvinnligt”, visst, ok. Men det kommer inte inifrån jorden i sig, tror jag, utan har ett större sammanhang.
Det kommer inifrån oss själva, på så sätt att vi alla delar den större utvecklingen och högre världars påverkan. Vi ingår alla i en större helhet. Samtidigt kommer den högre medvetenheten från helt nya nivåer för oss som människor, från högre livsriken, alltså "uppifrån".
Dessa inflöden av högre energier och deras olika verkan kan man också tränas i att ta emot, det som brukar kallas för en "ljusprocess", "själslig transformationsprocess" eller "uppstigningsprocess".

Jag återkommer snart som sagt med ytterligare inlägg som ger flera mycket intressanta och belysande perspektiv på hur man kan förstå "det feminina" och varför den andliga törsten efter detta uttryck i vår tid är så stor.


© CMM Nya Tiden, mars 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar