söndag 7 november 2010

Så mycket bättre - tv-underhållning i bästa form med mycket folklig kärlek



Tv-programmet på fyran Så mycket bättre med en rad folkkära artister som får tolka och uppträda med varandras låtar har verkligen en passande titel, iaf vad gäller i tv-sammanhang genre folklig underhållning.
Jag har bara sett litegrann av dessa men det är faktiskt ett ovanligt varmt och kul sång-lek-program. Inte minst för att det är spännande att höra hur alla gör respektive låtval till sitt eget genuina sound med röst, kropp och energi.

Så idag ägnade jag en stund av denna söndags eftermiddag åt att lyssna och titta på senaste programmet på play. Här ett exempel på en lustfylld, drivande version av coola Petters låt ”mikrofonkåt”. Har aldrig hört den förut och Petter är ingen jag lyssnar på alls, men han verkar mkt sympatisk som människa. Och Petra/September en glansfylld, säker artist, också en ny bekantskap för mig, med en spännande röst och stark, lite drömsk och samtidigt jordad energi.

September%20-%20Mikrofonk%C3%A5t

Thomas di leva är verkligen bra ibland och hade förstås en hel del ”klassiker” som blev fina tolkningar i tydligen första programmet. Här med sin karakteristiska space-mundering och lite roliga rörelser gör han också en väldigt bra tolkning av Petters ”Min egen kärleksaffär”, suggestiv och levande.

Alla dessa artister; Plura med sin genuina skrovel-Eldkvarns-röst, Lasse Berghagen med sin kärleksfulla, folkvarma och inkännande stil, Lill-Babs som prövar sin egen form av rumba-rappning med sin mysgoa, härliga energi -
Och sist men inte minst Christer Sandelin och hans tolkning med Vinden har vänt. Han verkar vara en fin kille med mycket soul-känsla, också kanske någon som verkar ha ett stort slags sökande inom sig?

Vill du se flera klipp: http://www.tv4play.se/noje/sa_mycket_battre
Många finns också på Youtube, här t ex Di Leva som gör Lasse Berghagens ”Sträck ut din hand, mkt bra, och Lasse är så glad och överraskad att han ser salig ut!




© CMM Nya Tiden, nov 2010.

1 kommentar:

  1. Ja, visst är det befriande varmt och fint! Jag råkade se första avsnittet och fastnade direkt.
    Siv

    SvaraRadera