onsdag 15 december 2010

Enhetskraften som står bakom all genuin förändring och fritt växande, ökar stadigt i världen



Som jag skrev nyligen tycks Wikileaks omfattande påverkan vad gäller maktutövningen, påverka också det kollektiva medvetandet.
Det sker bland annat med krav på ökad öppenhet hos allt fler, men också att andra "whistleblowers" och organisationer med dessa medmänskliga mål, stärks och ökar sin verkan.

Och samtidigt är det också kanske ett annat led som har förstärkts? Dvs att de övergripande livskrafterna som egentligen står bakom dessa uttryck som en sorts "helhetens anda", når allt mer igenom de dimmor som länge ansatt mänskligheten.
Dessa gråa moln av missförstått syfte med livet och utvecklingen kanske nu långsamt - men samtidigt i egentligen väldigt högt tempo - håller på att lösas upp, kanske att förångas.

En ny tid är i antågande.

Kanske är det så, att dessa otaliga handlingar av försvar för mänskliga rättigheter, frihet och sant växande följer ett slags "kollektivt samvete". Man kan se det som ett djupt mänskligt medvetande kring rättigheter och sanning som tar sig uttryck hur svåra än oddsen är. Hur väl inarbetade och ingrodda tankeformerna kring "makten" i världen är, bryter sig vissa individers och gruppers aktioner ut och återspeglar därmed en expanderad verklighet.

Det är bland annat det jag tror alltfler människor brinner för idag; att vi egentligen vet att verkligheten vare sig tillåter eller mår bra av att i längden förminskas och stängas inne.

Mänskligheten vinner på att utöka sina perspektiv på vad som gäller i maktspelet. För det är det som sätter vissa yttre ramar för, men också påverkar de olika riktmärkena för vad som är "utveckling". Men egentligen bara på vissa nivåer, främst i det yttre. Den inre verkligheten är alltid intakt.
Kopplingarna till de energier och kvaliteter som egentligen ger människan svar på alla hennes frågor och behov, som stärker och egentligen föder hela hennes utveckling, är oreducerbara. De finns alltid där, hur mörkt det än ser ut i världen.
Och det är det som är det intressanta. Att hur mycket än denna mer snäva verklighetsbild säger sig kunna ha makten och styra människors liv och medvetanden, så är det ett falsarium.

Det är där den andliga utvecklingen hos människor är av yttersta vikt. Och vad innebär det, denna andlighet? Ja inte nödvändigtvis att tro på en religion, även om det kan var så också förstås. Men kanske ännu mer att tro på sig själv, tro på den inre kärnan som är gemensam för alla människor, oavsett kultur, nationell prägling, ideologi osv. Och som är "helig", dvs egentligen okränkbar, därför den är del av människans sanna ursprung och odödliga tillhörighet med en större verklighet.

Det är denna verklighet som står bakom alla goda förändringar i vår tid. Som vi upplever instinktivt bejakar och frammanar det goda inom människan. Som främjar samarbete, öppenhet, tillit och kunskap.

Detta är kärlek, detta är visdom.
Detta är uttryck för jordens framtid.


© CMM Nya Tiden, dec 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar