lördag 22 januari 2011

Vi består alla av båda polerna, både Moders- och Fadersenergi. Vi läker genom enhet.


(Fortsättning på förra inlägget om dokumentärfilm om författaren, danske kvinnodebattören Hanne Vibeke Holst. Läs tidigare inlägg här)

Som sagt, dessa personer behövs förstås i "samhällsrösten".
Men frågan är om det går att vinna en seger genom att se det som ett "krig"?

Och frågan är om "kriget mellan könen" överhuvudtaget kan föras genom strid, genom polaritet, genom "hat"?
Är inte denna fråga, liksom många andra i den mänskliga utvecklingen, i behov av en större förståelse? En ökad tillit till det goda inom människor, livet, helheten. Möjligheten till det läkande, till det enande. Oavsett kön.

Därför når detta "öde" inte bara i detta enskilda fall (framfört genom denna film), utan överlag inte sin lösning och läkning. Så länge skuldbördan omedvetet projiceras ut och anklagelsen mellan kvinnor och män fortsätter att göda hat och osämja, skapas heller inte nya möjligheter på den offentliga arenan i samhället.

Läkandet får istället ske i skymundan, genom tusentals, förmodligen miljontals människor som skapar denna utveckling inom sig själva, men också med andra, i sina familjer, i sina relationer. De gör det genom att de bearbetar och ser igenom sina egna skuggscenarier. Istället för att fortsätta projicera ut dessa dramer (ofta olyckliga förstås), så kan vi "ta hem" dem, omvandla dem, försonas med dem. På så sätt förlorar dessa hindrande mönster sin kraft. I oss själva, men också på sikt i våra samhällen!

Detta är sällan något som uppmärksammas eller får gehör i massmedia eller inom vår tids etablissemang inom kultur och underhållning.
Helt enkelt därför det mänskliga kollektiva medvetandet och maktfrågans centrering inte nått dit ännu, även om den är på mkt god väg, egentligen i expresstakt.

"Kriget mellan könen" är en sorts symbolik, men också en fysisk-maktmässig realitet i världen.
Otaliga kvinnor utsätts för detta förtryck genom trafficking, maktmissbruk, sex- och psykiska problem hos män. Olika mekanismer som tillsammans föder våld, våldtäkt, övergrepp, inscest, prostitution, könsstympning och psykiskt förtryck m m.

Därför är det också uppenbart att det som hittills varit försök till lösningar av överlag de mänskliga problemen hittills inte räckt till. Att enbart fokusera på teknisk utveckling, ekonomisk tillväxt och överlag ett samhälle som premierar och baseras på materiell konsumtion, har inte gett svaren på dessa frågor. Helt enkelt därför den viktigaste frågan av alla inte blir belyst!

Nämligen, vad är det som gör att människan utvecklas - !
Hur kan hon öka sitt medkännande, förändra sitt agerande och bli alltmer enhets-tänkande, samverkande och fredlig?

Alla önskar och vill ha kärlek. men relativt sett få (även om dessa ökar för var dag!) är beredda att skapa de nödvändiga förändringarna inom sig själva och därmed i sin fortlöpande påverkan i det mänskliga livsrummet.

Shiva-Shakti

Låt oss möta vår genuina delaktighet i Modersenergin, som är vår kvinnliga pol, som skapar i formen, som föder fram livet genom naturen.
Och låt oss mötas i vår övergripande, vägledande och uppbyggliga Fadersenergi, som är vår andra pol, den eviga energin.

Vi består alla av båda dessa poler. Och vi kan alla inse vår delaktighet med detta större, egentligen opersonliga liv, som ständigt ger oss allt vi behöver


© CMM Nya Tiden, jan 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar