måndag 7 september 2009

EU-lagförslag mot människors fria hälsa. Också mer om massvaccineringsdrevet

Nu duggar det tätt med "nyheter" som berör oss alla. Det gäller inte minst hälsomässigt, och som också återspeglar hur greppet kring mänskligheten på en mer materialistisk, tydligen destruktiv nivå, tycks öka.
Eller i alla fall vill verka så.

Vi vet alltså inte riktigt om detta sista påstående är sant, eller om det är en skapad illusion.
Ibland ser jag det mer som en verkan, en snarast reaktiv (mot-)effekt, av att vi går in i en ny tid.



Här tar jag upp ett resonemang kring hur vi kan behöva ta till oss denna information på fler nivåer. Och upplösa risken med att skrämmas upp och dras med i dessa negativa yttringar - som kanske vissa krafter också vill med dessa "hot", "förbud", begränsningar osv. Jag återkommer mer till det i nästa inlägg som följer snart.

Jag tänker här först i konkreta termer på det lagförslag inom EU som nu närmar sig beslutsdags vad gäller förbud mot vitaminer, örter, homeopati och flera andra alternativa hälsoformer. Många har tagit upp detta de senaste åren, och man kan lätt förledas tro att detta malplacerade hinder ”försvunnit”. Tyvärr verkar det inte så.
I december i år ska detta beslut fattas, och det kommer att göras i Sverige, eftersom Sverige nu är värdnation för EU.

Varför man vill stoppa detta fria flöde är en gåta!
Varför vill man att folk inte ska ta hand om sin egen hälsa, ta ansvar för sin utveckling, må bra?!

Det enda svaret tycks finnas i denna reaktion av att vilja öka en viss typ av kontroll.
Frågan vilka krafter och intressen som står bakom dessa redan formulerade och i EU förankrade förslag, vet vi inte. Det låter som det är myndigheter som skapar dessa, t ex genom WHO (världshälsoorganisationen) med ett väldigt luddigt instrument i något som kallar sig "The Codex Alimentarius" (Latin for "food code" or "food book").

Detta organ säger sig förstås vara till för individens och konsumentens bästa, för goda regleringar. Men varför vill man då tillåta fri handel med genmanipulerad mat där man tar bort det nu rådande kravet på deklaration på matförpackningar etc?
Varför vilja ta bort det som stöttar hälsa genom vitaminer och alternativa behandlingsformer?!!
Varför motverka odling av ekologisk mat - !?

Vilka intressen står bakom detta - är det månne läkemedelsbolagen?
Och bakom dem? Hela "filosofin" att människor ska vara beroende av det industriella, massproducerande komplexet?

Som också tycks drivande i det aktuella fallet nu med global massvaccinering.
Ett av de aktuella bolagen, Baxter, sägs ha förhandlat till sig (eller krävt) total immunitet vad gäller eventuella lagliga och medicinska efterföljder av denna märkliga, tokiga idé med massvaccinering. Detta gjorde man alltså tydligen redan innan vaccinet kom ut på marknaden.
Detta säger väl egentligen allt redan där. Många tar upp detta på nätet, i bloggar och andra forum, men inget i vanliga stora tidningar eller på Rapport, Aktuellt, i Agenda och andra välkända forum.

I tv-programmet Agenda igår (6 sept 09) med programledaren Karin Hübinette, togs inte detta upp någonting vad jag kunde höra. Överhuvudtaget hade man inte med EN ENDA person som hade en annorlunda eller ifrågasättande åsikt alls!
Jag förstår inte hur det är möjligt i ett så stort tv-magasin som vill vara undersökande, objektivt och bistå tittarna med deras frågor i denna sak.
Istället utgick man enbart från att massvaccineringen skulle vara det enda möjliga i denna "krissituation" (som ju knappast är det) och som programledaren sade vid ett tillfälle "Vi i Sverige har bestämt att...". Vilka "vi"?!

Detta med en panel av "experter", dvs olika myndighetspersoner, säkert goda människor på sina sätt, men till synes utan kontakt med någon större verklighet och utan den ringaste insikt i hur vaccinet egentligen fungerar verkade det som, t ex kvicksilvret som ingrediens (som förbjöds i andra barnvacciner under 90-talet) och läkemedelsbolaget Baxters agerande med immunitet redan från början. Ingenting av dessa frågor kom upp.
Jag kommer försöka nå de ansvariga för programmet och höra vad de säger om det här. Och jag ska återkomma här om deras svar.


Några andra sidor på nätet som tar upp mycket annan fakta kring detta ämne:
http://www.sourze.se/Vad_du_inte_visste_om_svininfluensan_10685766.asp
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=658
Se även mitt förra blogginlägg där jag tagit upp några andra kritiska röster.


Varför vill man från olika styrande håll inte verka för mänsklighetens utveckling, hälsa, lycka, glädje?
Det är klart man vill det, säger alla förstås. Frågan är om detta stämmer? Och varför inte låta var och en bestämma själv i så fall, vad som är "hälsa", "utveckling" för dem.


Kanske är dessa instanser, dessa människor, själva rädda för att detta slags handlade i vår värld håller på att ta slut. Att denna typ av mänsklig riktning mot en mer materiell, bunden form där få regerar och många hålls i olika slags "slaveri", snart är över?
Kanske för att dessa personer inom dessa verksamheter eller med beröringar över flera områden, verkar som cross-overs, som "mutanter". Som en idémässig kloning av Carl Bildt, som dyker upp än, än där, helt utan koll eller ansvar inför någon instans eller "folket".
Att politiker, tjänstemän, läkare, forskare, affärsmän och överlag anställda inom multibolag endera inte reflekterar över sin egen till synes "lilla insats" i dessa destruktiva ekorrhjul - eller att man själv har vinning i det och blivit beroende - eller inte tror sig kunna lämna dessa slutna system.



Härav följer; Vi ska fortsätta med den goda utveckling vi ändå har, t ex med vitaminer, hälsa för alla på egna villkor, alternativa metoder som är både ekonomiska och mer konstruktiva, ekologiskt odlande osv.
Men - det räcker inte med vitaminer - det räcker inte med "ekologiskt tänkande" - det räcker inte med ulltofflor gjorda av fria fårs ull - det räcker inte med new-age musik som dallrande för oss bort i en avlägsen rymd - det räcker inte med underhållning eller svenska fotbollslandslaget - det räcker inte med politiker och tjänstemän och forskare som ska tala om för oss vad vi behöver och ska göra - det räcker inte med coacher som peppar och hoppar - det räcker inte med naturvetenskap, med religion, med politiker som säger sig vilja så mycket men som vågar så lite (eller stoppas i det tysta av sina partikamrater?)...

Vad är det vi behöver förutom alla möjligheter vi redan har idag?
Vad är det vi saknar efter, längtar till, egentligen strävar efter i alla våra verksamheter?




Jo, jag tror - och många med mig - att människan längtar efter en expanderad verklighet.
Att vi tillsammans vill utforska nya områden av den mänskliga naturen och livet på den här planeten.
Att vi bejakar och gynnar det som vi kallar utvcekling genom hälsosamma, goda ekonomiska och mer rättvisa förhållanden.
Att vi inte kan tillåta en mindre grupp människor ta livsavgörande beslut åt oss och våra barn som påverkar vår egen hälsa, vår natur och vår framtid på destruktiva sätt.


Det finns många vägar dit genom människors olika samlade kunskaper och ansträngningar.
En gemensam grund för dessa är att människan ökar och expanderar sin medvetenhet.
Att hon också odlar och bejakar de kvaliteter inom sig själv som skapar förnyelse, hälsa, glädje, tillit, tolerans, öppenhet, välvilja - för sig själv och för andra.

Att människan inser sitt större inre ursprung i den själsliga naturen, ett större livsfält.
Att hon får upptäcka mer och mer, men också rent konkret lära sig praktisera, den enhet som alla människor egentligen redan lever i (och lever av, dvs som är vår näring och sanna natur) och som vi är beroende av för att kunna växa och skapa nya steg.


© CMM Nya Tiden, sept 2009.

2 kommentarer:

  1. Mycket bra skrivet!Sådana här artiklar borde publiseras i dagstidningarna.
    Min tonårsdotter går på programmet omvårdnadslinjen, där dom kommer att ha massvacinering. Jag kommer protestera och jag blir säkert en av få som kommer att göra det.Folket är förda bakom ljuset och är helt omedvetna vad som försigår.
    Med vänliga hälsningar
    Marica Erikson
    www.maricaeriksson.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Hej o tack för ditt inlägg Marica! Ja, vi önskar att det fanns större öppenhet att diskutera och ompröva värderingar i vårt samhälle, inte minst vad gäller vissa "heliga kor". Men det kommer nog!

    SvaraRadera