söndag 28 juni 2009

Att lämna och omvandla det lägre kollektiva


I det senaste inlägget här nedan så skriver jag om hur Michael Jacksons öde och hans lika plötsligt som dramatiska övergång väcker berördhet, också i sammahang av hur det mänskliga kollektiva påverkar. Läs gärna den artikeln först.

När det gäller det kollektiva är ju detta också något som var och en kan uppleva, om än i mindre eller mer okänd skala, i våra egna utvecklingsprocesser. Det verkar som vi alla på vår "själsliga resa", när denna har påbörjats mer tydligt och stadigt, också får konfronteras mer medvetet med och möta olika nivåer av det kollektivas lagringar. Och hur detta kan ske både i nutid, men också ur det förflutna, som ändå fortsätter påverka i vissa lägen och därför också förstås räknas till "nu-läge".

Därför är det så viktigt att uppmärksamma och försöka genomskåda hur det kollektiva fungerar, ofta stora tankeformer uppbyggda genom illusioner och glamourer i både tid och rum, som präglar människan. Det kan vara mycket positivt också, t ex tankeformer kring sanning, insikter, möjligheter, kunskap, lagrade i människans världar (högre emotionalt och högre mentalt). Men det kan också vara svårt neddragande, allt det som påverkar från lägre nivåer av mänsklighetens erfarenheter.

Det gäller hur vi genom vårt eget mer klara medvetande kan bidra till att omvandla o förnya det kollektiva och därmed också frigöra oss från det.

Vi är alla en del av helheten, på alla nivåer. Men vi behöver också välja vad som ska vara vår utgångspunkt, vår mest fria, möjliga punkt av medvetenhet.

Det stora gemensamma tjänandet är allas våra ansträngningar och vårt fokus på det högres förverkligande, inom oss själva, på jorden, i mänskligheten. Vi hyllar det och vi befäster det, i glädje och med visdom.

Det blir också vår respekt och vår gåva vidare till alla de som gett av sina liv, hur de nu än gjort det.
Hur mycket eller litet de än kunde uppnå, hur mycket de än kanske misslyckades, att verka för enheten.
Och till dem som har förverkligat den enheten, det vi strävar efter, och som vi hedrar i deras ansträngningar att bistå mänskligheten i dess uppvaknande.


@ CMM, Nya Tiden juni 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar