fredag 5 juni 2009

Den stora invokationen - Tvillingarnas fullmåne 7 juni



– En av vår tids stora ”andliga nycklar”
och skapandet av en ny livsordning på vår planet genom Kristusenergin


I samband med fullmånen nu på söndag 7 juni, som brukar kallas för ”Kristus högtid”, är fokus också riktat extra mycket på Den stora invokationen (Invocation Day).
Detta betyder att i Tvillingarnas fullmåne (den period vi befinner oss i nu i zodiaken) tas tillvara de speciella energier som leder fram och attraherar ”Kristusmedvetandet”, dvs vårt själsmedvetande och inkoppling med högre världar.
Dessa energier kommer inte från månen i sig, utan leds genom månen som en "lins".

”Kristus återkomst” är också ett tema som blir starkt aktiverat och upplyst genom dessa energier. ”Kristus” här menas dels alla människors högre gemensamma medvetande (kopplingen till högre världar), dels vår planethierarkis ledare och världsläraren.
”Kristus” är också kristendomens namn på denne representant för det högre. I öst kallas han Maitreya Buddha, den Kommande Buddhan och inom islam Iman Mahdi. I sydamerikas återupplivade indiantraditioner finns kopplingen till Quetzalquatl och det finns flera andra namn inom olika religioner.

Denna text är ett sammandrag av en längre artikel, som finns på sidan Själens Visdom, ett forum för längre artiklar kring ”den tidlösa visdomen”. I den längre artikeln tar jag också upp mer kring vad ”avatarernas återkomst” innebär.
Mer material om denna invokation finns också på: www.goodwilltriangel. org

Den stora invokationen har getts till mänskligheten i vår tid för att påskynda och förstärka utvecklingen på många sätt. Det finns flera intressanta och viktiga aspekter på detta som jag tar upp här nedan.

Detta är främst från mästaren DKs undervisning, men överlag ett grupparbete från Planethierarkins sida, ett led i den nya tidsålderns undervisning och återupprättandet av ”den uråldriga visdomen” på vår planet inom mänskligheten.

Detta är en kunskap som förmedlas med många syften, vilka kan sammanfattas med minst tre innebörder:

1. Inkoppling till den egna själen, men också det kollektiva själsmedvetandet.
2. Att verka för och skapa ökad utveckling inom alla mänskliga områden (”tjänandet”).
3. Aktivera och fullfölja den gudomliga planens effekter av förnyelse och läkande utbyte, som alltmer återupprättas inom mänskligheten. Detta sker också mellan mänskligheten och högre livsnivåer (där ”högre kontakt” i olika former tar form; det rena sinnet/ det högre intuitiva), kärleken-enheten, den högre Viljan).


Den stora invokationen

Från Ljusets punkt i Guds Sinne
låt Ljus strömma in i människornas sinnen.
Låt Ljus stråla ned på jorden.

Från Kärlekens punkt i Guds Hjärta,
låt Kärlek strömma in i människornas hjärtan.
Må Kristus återvända till jorden.

Från det centrum där Guds Vilja är känd,
låt människornas små viljor ledas av ett högre Syfte,
Det Syfte som Mästarna känner och tjänar.

Från det centrum som vi kallar mänskligheten,
låt Kärlekens och Ljusets plan ta form,
och må den försegla dörren till det onda.

Låt Ljus, Kärlek och Kraft
återupprätta Planen på jorden.


Bakgrund
Den stora invokationen ses framförallt som en ”bön” för att på ett allmänt sett skapa fred och harmoni på jorden. Att den är så mycket mer än det, blir tydligt då man studerar mästaren DKs omfattande beskrivningar, som finns utspridda i de böcker som han förmedlade genom Alice A. Bailey under 30 år, från 1919 till 1949.

Denna åkallan finns spridd i vår värld idag som ett sätt att länka sig samman med de krafter i vår värld som läker, skapar fred, och önskar visa fram mänsklighetens för alltid obrytbara förbund med en större helhet. Dessa krafter verkar genom själen, och genom själens högre uttryck.
Med ”själen” menas här ”det kausala”, dvs ”ursprunget”, ”människans sanna hemvist”. Ibland kallas detta mer allmänt för ”det högre jaget”. Själen är Kärlek, men också Skapande intelligens, och i sin högre koppling Gudomlig Vilja.
Denna invokation tillhör ingen speciell grupp eller religion, utan är fri för alla individer, alla grupper och trosriktningar.

Några betydelser
Den stora invokationen är ett instrument för denna respons, för utbytet med högre världar. Det sker inte bara i förhållandet mellan mänskligheten och planetens förmedlande ledning, Hierarkin, utan också i förhållande till det högsta planetära centrat, Shamballa. Men det går också vidare till högre nivåer, vilka därmed kan bidra genom det planetära högre medvetandet. Detta skedde också alltså i slutet av andra världskriget. /…/

Den stora invokationen är ett instrument för en rad olika faktorer och energier. Den är alltså inte ”bara en bön” för fred, utan tydligen mycket mer än så.
Den stora invokationen sägs vara ett redskap för vår förmåga att framskapa denna nya tid. På ett ställe berättar mästaren DK hur den sjunde strålen är den energityp som står bakom manifesterandet av Den stora invokationen. (Esoterisk psykologi 1; AAB, s. 119).
Denna stråle är huvudstrålen för denna utvecklingsperiod, som många vet idag. Det är den samlande energi vi nu alltmer går in i samtidigt med Vattumannens tidsålder, som pågår under cirka 2 500 år. Den verkar samtidigt, som alla strålar gör i vårt solsystem, alltid tillsammans med den andra strålen, kärleks-visdoms-energin, som är den bakomliggande tonen.


@ CMM Nya Tiden, juni 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar