tisdag 29 september 2009

Alla överens: Influensan ingen pandemi, inte heller epidemi, och har dessutom redan avtagit. Ändå vill myndigheterna massvaccinera - why?!


Just nu i skrivande stund (29/9 09, kl 17.50) pågår en presskonferens om massvaccinering och om influensan. Eller avslutades alldeles precis. Jag kom inte in på regeringens sida, men SvD rapporterar här nedan.
(Denna artikel har sedan dess uppdaterats och förändrats, vilket är ett märkligt förfarande, eftersom citat inte gäller nu som då fördes fram. Men detta har i alla fall sagts och kablats ut i olika medier under kvällen.)

Utdrag ur artikel i Svenska Dagbladet: "Enligt folkhälsominister Maria Larsson har smittan minskad – men trots det går det inte att blåsa faran över.
– Vi fortsätter våra förberedelser, säger hon.

Inte bara i Sverige är läget lugnt, utan också i övriga Europa. Undantaget är Storbritannien, där smittspridningen återigen ökar.
– Vi har noterat en minskad smittspridning, säger Anders Tegnell från Socialstyrelsen.

Enligt myndigheterna är läget betydligt bättre än man befarade. Vid en pandemi stöter 30 till 50 procent av befolkningen på viruset. I Nya Zeeland, ett av de värst drabbade länderna, har runt tio procent av befolkningen stött på viruset.
I Sverige handlar det bara om procentandelar, anser myndigheterna."

Ändå fortsätter myndigheterna sin oefterhärmerliga kampanj. Med vilken rätt? Folket har inte fått en objektiv information om förhållandena kring vaccinet:
• Att det inte är testat
• Att det innehåller kvicksilver - jo, kvicksilver är förbjudet överlag i Sverige! Dessutom stoppat redan på 90-talet i barnvaccin.
• Att det innehåller andra farliga, ohälsosamma ämnen, bland annat det omtalade "sqaulene".
• Att vaccinföretag inom läkemedelsindustrin tjänar miljarder och åter miljarder på detta.
• Att vissa bolag krävt friskrivning från alla efterkrav vad gäller hälsorisker med vaccinet - och myndigheterna gått med på det.
Med mera

Några kommentarer från läsare på SvD just nu:

Mediahysteri!!!
Media media vad håller ni på med sitter ni i känt på läkemedelsindustrin ??? sluta tramsa om den så kallade svininfluensan den är inte värre än någon annan influensa, det dör fler människor av rädsla och kemisk medicin än av den så kallade svininfluensan. A, 2009-09-29 17:51

Nu gäller det att lägga på en pollett så att inte influensan dör ut av sig själv. Det kan bli en dyr historia, bortkastat vaccin, tusentals människor skrämda halvt från vettet till ingen nytta.
Som prognosen ser ut nu så kommer det att bli vaccin över, låt därför var och en få välja om man vill ha en eller två, kanske tre doser, kanske kan man få en till hunden också. Enfant Terrible, 2009-09-29 17:45

pandemi i fablernas värld
– Vi har noterat en minskad smittspridning, säger Anders Tegnell från Socialstyrelsen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Epidemi
"Kriteriet på en epidemi är att antalet drabbade stadigt ökar tills epidemin har nått sin kulmen."
Om smittan nu minskar är det väl ingen epidemi längre, än mindre en pandemi? Var kom all denna masshysteri ifrån? Har hela världen blivit galen?!" eller hur?

Det finns minst 21 ytterligare inlägg som jag läst nu, varav två är positiva till massvaccinering, resten kritiska.
Av vad jag sett på bloggar och som reaktioner i tidningar med folks kommentarer, verkar väldigt många klarseende när det gäller denna mycket märkliga, till synes helt onödiga och kanske också farligt överdrivna reaktion från myndigheternas sida.
Frågan är - vad är det man vill uppnå?


Jag återkommer med två färska, egna artiklar kring denna fråga alldeles strax.


© CMM Nya Tiden, sept 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar