söndag 14 mars 2010

Frekvensmedicinens ökade inflytande – tecken på att etermedvetandet ökar i mänskligheten



Har nästan läst klart en intressant bok som jag fick mig tillsänd av förlaget. Den beskriver en metod inom det snabbt framväxande området alternativt helande och utveckling genom frekvensmedicin. (med titeln SuperCoherence - ditt sjunde sinne, av indiskan Thrity Engineer).
Jag kommer ta upp boken snart på SoulBooks också.

Denna typ av läkande bygger ofta i dessa sammanhang på maskinell grund, olika tekniska apparater som konstruerats av sinsemellan olika personer här och där på jorden, men tydligen med väldigt liknande resultat.
Bakom dessa maskiner och detta tekniska flurande som absolut har sina goda fördelar, finns ett helt nytt medvetandeskifte.
Det handlar om hur människan börjar få tillgång till eternivåerna på ett mer konkret sätt (även om det är på mer grundläggande nivåer än så länge).
Hur etern är ”livsväven” och bär på en fantastisk energi, både för hälsa och utveckling för det mänskliga, men också för att kunna ta emot högre energier och högre visdom genom detta medium.
(Läs mer på Nya Tiden under rubriken "eter", flera artiklar t ex här och här och .

Det här är inget nytt i sig. Etern har alltid funnits, om än i olika former. Och människan har alltid möjlighet att använda dessa finare livsnivåer för vi är själva del av den och vi har alla en ”egen” eterkropp. Det är denna som förbinder oss med all liv, även rent konkret. Både med högre nivåer och med våra horisontella fält av liv, t ex inom naturen, med planeten, med varandra.

Ändå ska dessa hälso-metoder ofta frammålas som ytterligare något ”helt unikt”. Något som verkar minst sagt onödigt och aningen ego-trippat ibland (som i den här boken).
Varför inte bara konstatera; Vi är i ett unikt gränsskifte i vår mänskliga historia. Mängder av ny information, kunskap och möjligheter håller på att uppenbaras i raketfart.
Vi är enormt tacksamma för detta. Och därför också ödmjuka, som jag ser det i alla fall inför detta stora som sker nu.

Många i vår tid tycks fastna för att det ska vara fysiskt konkret, ”bevisbart” genom fysiska ting. Kanske för att de har svårt för att tro på det själva eller helt enkelt inte är där ännu i sitt medvetande?

Grunden i denna vetenskap handlar om, med mina egna ord, att all materia ger ifrån sig vibrationer. All materia är ljus, som den gamla tidlösa visdomen säger, något som man inom denna gren av vetenskapen nu också upptäckt, liksom inom delar av fysiken.
Dessa vibrationer, eller ljusfrekvenser, kan störas av olika skäl och orsaka ohälsa, både fysiskt och psykiskt. Men de kan också återstämmas till en naturlig grund av välmående, av utveckling och livsflöde.

Hur detta går till är lite olika genom skiftande metoder. Men enkelt översatt kan man säga att frekvensmedicinen överlag menar att man kan läsa av varje frekvens hos en person.
En del gör detta i renodlat hälsoperspektiv för att undersöka vilka vitaminer och mineraler etc som en person kan behöva för sin hälsa. Men man kan också gå vidare och förhöja frekvenser som skapat ohälsa på olika nivåer, t ex olika känslolägen.
Detta sker genom att programmera t ex en salva, en olja eller ett plåster med en specifik frekvens för ett speciellt ändamål som personen sedan får ha på sig eller ha nära sig.
Det är inte det materiella tinget i sig som bär på den läkande effekten, det är ingen traditionell medicin med kemisk verkan t ex. Utan det är en annan, högre frekvens som lyfter personens helhetstillstånd.

Detta sker på en viktig nivå genom den eteriska energin, som jag förstår det.
Många av dessa uttolkare inom dessa grenar av helande och alternativmedicin vill eller kan inte tala om ”eter”, varför vet jag inte. Men de, liksom inom traditionell vetenskap och läkarvård, har svårt att ta till sig detta. Ändå är det vad många beskriver, men med andra ord, t ex ”biofält” och ”bioenergi”. (Läs vidare om ”eterenergi” i äldre inlägg här och på Solar Wisdom).

Men det är också som författaren och utövaren Engineer säger, att vad finns bakom eterkroppen och vad skapar och upprätthåller den?
Det är en bra fråga, och det svaret är förstås individens odödliga delaktighet i en större matrix, en skaparkraft som tar form genom själens intention, det ”högre jagets” avsikt och formtagande. I ett mer allmänt, ”luddigt” perspektiv kan man kalla det för det ”gudomligas vilja” om man vill det.


Detta påminner förstås mycket om placeboeffekten. Och många forskare, hälsoutvecklare och överlag andliga medvetenhetspionjärer, säger ibland att placebo är framförallt vår egen tankekraft. (se vidare Bruce Lipton t ex, omskriven på SoulBooks)
Som den kristna bibeln säger på något ställe: Det du tror på i ditt hjärta, det är din sanning” (ungefär). Dvs det vi tror är sant i vår föreställning, som vi ser oss själva och vårt liv, det skapar vi också.

Det är detta som många inom personlig utveckling och genom tankekraftens verktyg försöker ta fasta på. För många sker det mycket genom en materiell strävan i första hand och där missbruk också kan ligga nära till hands.
Det behöver inte vara ”fel”, men detta skapande i sig och framförallt med större insikt i livets lagar, verkar både vägen dit och syftet med detta vara av en mycket större natur.

Samtidigt stämmer förstås också mycket, att vi kan påverka vår sinnesstämning, vår riktning, våra val. Och därmed hur vår hälsa fungerar, våra relationer, vårt liv överlag på ett rikare, mer fullödigt sätt.
Och det är förstås både viktigt och underbart. Vi skapar själva, men under eget ansvar.

Det är också som jag nämnde på SoulBooks i samband med en annan recension, också tecken på en ökad ”demokratifråga”. Med vår expanderade medvetenhet kan vi bistå varandra och vår planet och hela denna otroliga utveckling genom dessa redskap när vi förankrar dem allt mer tydligt med själens energi och ljus.


© CMM Nya Tiden, mars 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar