måndag 9 augusti 2010

Lejonets nymåne - Energierna just nu o sommarens höjningar


Denna notering har jag uppdaterat idag 10 augusti:

Nymåne i Lejonet. Känns rätt, lite mer piggt. Ta nya steg, planera, värna om ditt jag som kan blomma ut ännu mer.
Nymåne markerar alltid en ny start.

Det är bara det att en hel del kan vara aningen segt just nu för många. Det verkar ligga på ett "bälte" eller en linje med vissa inflytanden i energin som gör att det hela tar sig trögt framåt. Det är ofta ett slags tryck, som kan upplevas "tungt".
Det märkliga är att ofta när dessa energier uttrycker sig på det sättet, är det för att de är så stora och så täta. Det är inte våra känslor som i sig som skapar trycket, utan det är mer en reaktion, har jag märkt då och då.

Samtidigt just nu är det mycket oppositioner och kors på himlavalvet (astrologiskt) som kan stå bakom detta.
För min egen del är det ok ändå, även om jag upplevt det just tryckande. Det gäller att försöka följa med i sin egen rytm, och framförallt den större. Att fortsätta expandera på olika sätt ändå, och att ta emot det nya som sker.
Nu kan man passa på att än mer noga sondera och undersöka, var fokus ska ligga mest, öka ihärdigheten (om det behövs) och uppleva viljans möjligheter.

Lejonet står trots allt mycket för viljan, även om den kanske inte syns så tydligt i det personliga uttrycket när man talar om lejonkaraktären. Men Lejonet drivs av Solen, och det är en stark kärleksenergi. Bakom denna solenergi finns också viljeaspekten. Så det är bra att ha med när man gör beräkningar i den här tiden, tror jag.
Sen gäller det förstås att inte låta lägre inflytanden som självupptagenhet och martyrskap ta över, några uttryck bland flera som kan vara starka i lejonets fixering på hur det egna jaget ska ta plats.

För oss som alltid jobbar med själsinkoppling (där var o en är i denna ständigt pågående process) med de högre energierna och deras mer opersonliga syften, är det personliga något som både kan förstärkas vissa perioder men också tona bort och försvinna under andra. Båda rörelserna kan vara svårhanterbara på sina sätt, men förstås också väldigt befriande och kreativa.
När vi tappar mer av vår personlighet kan vi uppleva oss som mer fria, men också mer tomma. Ambitioner och drivkrafter som vi, inte minst i samhället i stort, är vana vid, minskar.

Då gäller det att kunna mobilisera syftet, det verkar vara en stor nyckel.
Syfte - det är något vi kanske inte så ofta tänker på vad som är den mer djupgående innebörden. Vi säger "syftet med det här och det här är såhär" och menar då oftast något materiellt som ska utföras t ex.
Men syftet är något helt annat. Det är en kraft, egentligen en högre energi som ingår i Viljans aspekt.

Nu har det varit mycket inkoppling denna sommar. och det gynnar det högre syftet för många, även bara att tänka i dessa termer, att koppla in sitt högre medvetande, jordens högre medvetande.
Men alla perioder och utannonserade datum har inte känts lika aktuella eller viktiga för vår del. De fyller säkert sin roll och kan nog vara klart genuina för många andra förstås.
T ex 17-18 juli som sades vara en stor global energihändelse, mkt med Maya-kalendern som bakgrund. Ja, vi kopplade in då också, men kände inget direkt. Men det var en fin dag, absolut, mkt mjuk, feminin energi.

Sen att helgen nu 7-8 skulle vara mkt speciell med det stora korset astrologiskt och 8:8-energier etc. Ja, det är kanske så att detta stämmer och är väldigt viktigt. Och jag tror jag märker av dessa effekter mer nu, efter helgen, än precis under.
Jag tror samtidigt som jag säger om igen, att denna process pågår hela tiden. Att det är olika faser inom denna ihållande pånyttfödelse, men att höjning och förnyelse tar plats successivt, inte bara vissa datum.

En del har också förkärlek för att utbasunera stora budskap och några fokuserar också mycket på väldiga hot om allt elände som kan inträffa. Det kan vara bra förstås att fästa uppmärksamheten på det.
T ex om det är svåra händelser som vi gemensamt kan rikta stöd till, om inte annat ljusa tankar och medkänsla. Som nu i Pakistan och Tibet, det är en katastrof.

Jag tycker samtidigt det är onödigt och ibland dumt att betona det negativa så mycket på ett generellt sätt, och ofta hur det ska komma, alltså förutspå detta. Att slå människor "i huvudet" för att de ska vakna upp med olika eländes-profetior, kan vara effektivt ibland, om det finns grund, ett större syfte. Annars blir det inte framgångsrikt utan bidrar mer till oro, rädsla och de negativa tankefält som redan finns.

Det vi upplevde främst som en mycket stark energiinkoppling skedde under drygt en vecka, dels under Sirius inkopplng med Lejonets fullmåne 26 juli, och dels därefter med en större energiinkoppling som höll i sig länge och jobbade väldigt speciellt.


© CMM NYa Tiden, aug 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar