måndag 16 augusti 2010

Är du i kärlekskontakt? Om inte... find your "Way back into love"

Här en underbar liten låt som återkommer då och då i mitt sinne, helt spontant.
Det är förstås en bagatell. Men det är bagateller som kan ha stor betydelse i våra liv då och då.

Hämtat från filmen Music and lyrics från 2007 med Hugh Grant och Drew Barrymore, också en bagatell, men en väldigt trevlig feeling-good-film som kan rekommenderas om man är på det humöret.
Här sjunger Hugh och Haley Bennett, som i filmen spelar en stor popstjärna som fastnar för denna låt och efter många förvecklingar till sist uruppför den i "kärlekens namn". Detta var också Haleys debut som filmskådis.

Notera gärna Buddha-statyn i bakgrunden i videon som stage-dekor. Något man lätt kan ta in som en ytterligare nivå på en del kärleks-låtar och överlag skapandet, där kärleken handlar om "det eviga"m "den oförstörda energins saninng", "kärleks-energin" inom oss alla, i alla livsformer.





En parantes i sammanhanget; jag har märkt att många filmer inte är det de utannonseras att vara. T ex en "feeling-good" som gärna kan vara en riktigt hemsk drama-tragedi - ! Vad är det för marknadsföring?! Eller annonsering av en film som "bästa komedin" och så samma sak, värsta tragedin.
Det är förstås delvis en smakfråga, vad man anser roligt, eller spännande, eller fängslande dramatiskt osv. Men det är också en kvalitetsfråga, att man bör kunna falla tillbaks på vissa grundläggande nivåer av humor om en film annonseras som komedi.

Ett exempel jag återkommer till ibland och som jag och min son brukar skratta över då det nämns, är filmen "Masjävlar" som hyllades så enormt på sin tid, men som innehöll hur många skratt? Snarare klassiska svenska uppsättningen spya, skrika, självmordsförsök osv.
Det är något som verkligen borde tas tag i av filmindustrin. Varför förvrida innehållet så flagrant? Det räcker ju med alla lögner ändå som sprids i sig.
Som om världen såg ut så.


© CMM Nya Tiden, aug 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar