tisdag 19 oktober 2010

Skorpionenergin - att möta, läka och hedra det som kommer upp från "underjorden"


Apropå "jordens innandöme" (se förra inlägget) - som ju förstås ska ses i en mycket mer omfattande kontext - men ändå; alla gruvarbetarna i Chile uppe på marknivå igen efter flera månaders vistelse "down under".
Många av dem som kallade detta för "en andra födelse" - !
Det säger så mycket, som en kollektiv symbol, som en personlig påminnelse.

I samband med det, skiftar vi snabbt in i Skorpionen just nu. Som också kan ses som att komma i kontakt med undre skikt, frigöra det som behöver belysas och hämtas upp "underifrån".

Som så ofta märktes tydligt skiftet för några dagar sedan, alltså innan vi mer officiellt gått in i Skorpionen (23 okt).
Först en mer sträv, avvaktande förnimmelse. Som att något är på gång... Lite mer spretande, som energin måste rotera och under tiden försöker hitta grepp för det nya läget.

Det är intressant med dessa fas-skiftningar. Ofta blir de så påtagliga. Som en väldig skiva (solskivan slår det mig nu) som roterar, ett nytt hack läggs in för just det zodiaktecknet.
Därifrån präglar ljusets vinkel, kvaliteter, effekter, genom just denna spegling. Zodiakenergins lägger in sin specifika form, gestaltning, som ett sorts "program". Som det sedan är upp till var och en att ta emot på bästa möjliga sätt, som präglar såväl individen, gruppen som världen i olika faser av utveckling.
Även om detta inte alls tar plats så mekaniskt (men ändå systematiskt), utan mkt mer subtilt, höggradigt levande och oändligt nyanserande, så finns ändå själva grundplåten där.


Sen märkte vi senaste dagarna hur flera karakteristiska uttryck för denna energi tog plats; ökad tryck-känslighet, lätt att få upp och rensa ut äldre mönster, reaktioner, rening.
En viss stingslighet ("sting" kan ju vara ett ganska typiskt uttryck för Skorpionen, "sticka till"), som egentligen bottnar i energins önskan att nå djupare in, nå ditt djup både i mönster (kvarhållet skräp), men också din djupare sanna natur.

I detta tecken kommer mycket fram av "harmoni genom konflikt" (det som brukar kallas för "fjärde strålenergin"). Det som vi vägde tidigare i Vågens energi, försökte balansera (och också lyckades höja upp i denna balans, utgår vi från), ska nu prövas, men också stärkas. Det sker ofta, men förstås inte alls alltid, genom kraftmätning i detta tecken.
Mars blir dominerande i Skorpionen, därav striden, hettan, men också den kyligt överlagda beräkningen som Skorpionen kan ha som instinktiv måttstock, som ofta förvånar omgivningen. Starka, riktade känslor men i ett ganska kyligt eller återhållet forum.

Samtidigt också en mer direkt energiinkoppling uppifrån. Vissa stunder igår var som att naglas fast. Då är det bara att låta energin gå igenom, arbeta. Det är mycket givande, helande och stärkande. Gäller bara att kunna hålla det neutrala, iakttagande fokuset. Se energin och samtidigt släppa efter och låta lägre material strömma upp.
Också mycket kärleksenergi, hjärtat stimuleras. Harmoni-aspekter strömmar. Ljus, intryck, många nivåer samtidigt


Vi fick jobba en del mer aktivt med flera frågor under dessa dagar. Det hjälper förstås att kunna kommunicera med varandra vad som händer.
Också att vi hedrade vårt ursprung genom våra föräldrar som gått vidare. Vår familj hade en ceremoni för dem på en kyrkogård, vilket verkligen också kändes som att använda Skorpion-energin, på ett bra sätt.


Tidigare material kring Skorpionen:
http://nyatiden.blogspot.com/2009/11/fullmanen-i-skorpionen-testa-din-vag.html
http://solarwisdom.blogspot.com/search/label/Skorpionen


© CMM Nya Tiden, okt 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar