måndag 2 november 2009

Fullmånen i Skorpionen - testa din väg, rena din väg



Nu är fullmånen i Skorpionen. Alla fullmånefaser har sin specifika energi, som ger mänskligheten och allt liv möjlighet att ta emot och införliva olika aspekter av det högre livet, gudomliga aspekter som transformeras ner.

De flesta är helt omedvetna om dessa inflytanden, även många "andliga".
Ändå ökar antalet människor som vaknar upp mer till en ökad direkt förståelse och en ökad mottaglighet för energier på ett konkret sätt. Därför skriver jag detta.
(Från senaste Herkules nyhets-brev nr 14/09 - med vissa nya tillägg!)

Energin just nu är väldigt intressant. Både varm, uppöppnande och lustfyllt kreativ. Och samtidigt ”gåpåig”, utforskande och ganska bufflig, sådär som Skorpionen kan vara med sitt envetna fokus att vilja dra upp saker.

Det är Mars-aspekten framförallt som driver på, men det finns nog en del Pluto med här också, både på individplan och på det mer allmänna övergripande.
Många astrologer tolkar i första hand utifrån Pluto för Skorpionens styrande planet, men jag har förstått genom den esoteriska astrologin att snarast Mars har en stark dominans här (Pluto kommer mer i Fiskarna). Sen kan man ju vara påverkad av Pluto ändå förstås.

Skorpionen står mycket för ”utmaningar”, test. Vi prövas på olika sätt, men får också bana ny väg.
Skorpionen ger väldiga möjligheter till rening, att släppa saker, ta fram ”svärdet” för att frigöra det lägre.
Det är verkligen fascinerande att se hur vissa tankebanor kan gå på ett lägre varv, nästan undermedvetet, mer som en trög massa i bakgrunden. Och de stör liksom inte, utan mer bara finns där. Sen under en viss period blir de mer klara och kanske stör mer just därför de strömmar upp.

Det tyngre som kommer upp är alltid från det förflutna, även om det är kollektivt.
Det förflutna går samman med nuet, men behöver inte komma därifrån.
Läkandet ligger i följande enkla översikt som vi har som utgångspunkter i SoulWork och som är paralleller till "gammal visdom" (t ex Patanjali)
- iaktta förloppet, men samtidigt acceptera det som sker, inte stöta bort
- hålla sitt högre (eller inre) fokus
- stärka jag-kontakten (jaget orienterar sig genom känslorna av smärta, separation osv)
Detta sker genom att jaget centreras i det mentala fokuset, de nivåer av sinnet som kan stå mer fritt. Därifrån kopplas själens energier in, kärlek och visdom. Kontakten med det högre syftet.

Detta blir också mycket tydligt när vi jobbar med terapi och gruppträning i SoulWork – medvetandets olika nivåer blir belysta!
För mig denna period har det varit ett vackert urskiljande som kommer mer ljust inifrån och löser upp och förnyar genom en oväntad ökad medvetenhet, inte på det här kampfulla sättet som annars är lätt att dras med i.


Parallell:
Vi såg nyligen filmen ”Den andlige krigaren” (Spiritual Warrior) av Dan Millmans bok med bl a Nick Nolte. Den var mycket passande för den här perioden, inser jag just nu, på ett mer ”traditionellt” sätt, om ni förstår vad jag menar. Det är ju en mer klassisk ”Skorpion-resa” som beskrivs här; att ta fram sina inre krafter, att välja det högre, lämna det lägre, som ofta slås sönder (som skett mkt redan i Vågen). Sen kan man ju göra det på så olika sätt, alla behöver inte träna som dårar för att nå OS förstås. Men det är ofta aktuellt, detta vägval för människor.

Budskapet är att vi har våra utmaningar redan nu, men vi kanske inte inser dem. Vi har våra val, våra möjligheter och vår ”passion”, alltså det som driver oss och skapar energi för oss. Vi behöver välja det som är vår ”sanna utmaning” (som förstås också innehåller en rad olika utmaningar i vardagen).
Det är som att vi behöver hitta kontakten med vår ”destiny”, vårt öde, vår livsriktning – egentligen vår själsliga kraft och ton – och det djupare och djupare. Och lämna det som tar vår energi på ett onödigt sätt, mönster som inte för oss framåt, som vi kanske gjort om och om igen men märker är destruktiva för oss.

Den här filmen var riktigt bra, faktiskt överraskande bra! Mycket bra skådisar och tät berättad historia. Längre text om den på SoulBooks-sidan också.


En översikt av Skorpionens energiuttryck från föregående års för dem som är intresserade återfinns på sidan SolarWisdom.

Translation for English and other langauges is possible there also, as well as here.
The translation-tool is not satisfactory though, sometimes directly terrible. But, it may work as a basic scheme anyaway for understanding the texts.


© CMM Nya Tiden, nov 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar