fredag 1 oktober 2010

Vi är mitt i vågens energier - att välja, att fokusera, att använda sinnet på högre nivåer


Hur är energierna just nu?
Ja, det måste jag säga, att nu är det en hel del krumbuktande effekter. Dvs känns som energierna rör sig åt flera olika håll, samtidigt. Eller rättare sagt (alltid en viktig definition), att energierna tar sig dessa uttryck i det mänskliga.
Jag tänker på en svans som slår fram och tillbaks. Ibland som en pisksnärt (vakna upp!), ibland som en smekning (uhhmm).

Har hört från lite olika håll att en del upplever mycket starka effekter. Energierna kan verkligen ta sig såna kraftfulla uttryck rent fysiskt, t ex yrsel, illamående, trötthet, men också stark upprymdhet. Känslor kan avlösa varann i snabb takt. Då är det, återigen, mycket värdefullt att kunna stanna upp mitt i rörelsen och bara iaktta.

iaktta sina tankar och reaktioner. Känns det här verkligen som det kommer från mig eller hör det ihop med mitt förflutna? Eller kanske även som reaktioner från andra, kanske i min nära omgivning eller även i större kollektiva sammanhang.
Det är många nivåer att beakta.

Det är både en träning för vårt jag, att lära sig se, urskilja, förstå allt större samband. Och samtidigt frigöra sig från det gamlas programmeringar. båda dessa effekter tar plats genom energiernas inkoppling. Vårt medvetande expanderar, vi får mer kontakt med oss själva men också med livet omkring oss - och i olika tidssammanhang. Som jag säger ibland, tiden sträcks ut i dessa inkopplingar och flöden.

Det innebär att vårt medvetande kan omfatta så mycket mer, åt alla håll.
Men där gäller det också ha urskillning, vad vi ska fokusera på. _Vi kan ta in så otroligt mycket information, mänsklig kunskap, andras erfarenheter och lärdomar och världen och halvsanningar och rena lögner och allt möjligt. Vi måste verkligen träna oss i detta moment om vi befinner oss i en sådan fas att vi får dessa energier mer konkret. Men även för alla som vill öva sig i att bli mer närvarande gäller förstås samma metodik.
Det här är något jag förstås upplever själv mycket just nu, annars skulle jag inte ta upp det heller.

Det här är också något som kan vara specifikt framträdande i denna zodiakperiod, Vågen.
Vågen, detta både lite "luriga" men ack så trevliga, ja, charmanta, tecken, har ett speciellt fokus på sinnet. Om man nu alls ska "personifiera" så. För det är ju alltid vissa risker med att det missförstås. Men detta är förstås mer "förmänskligade" tolkningar av energin.

Mer sakligt kan jag säga, att mina återkommande intryck av teman för denna zodiakperiod, är följande:
• Balanstecknet - att söka balans snarare än att egentligen vara det.

• Traditionells sägs Vågen skapa huvudbry för de som är födda i det eller som har det dominerande på andra sätt. Hel enketl för det är så mycket att ta ställning till hela tiden, balans måste "skipas".

• Vilket också leder till frågor om "rättvisa". Frågor för sig själv, till sitt inre, eller i samhället, världen, kring dessa stora värden.

• Tankeverksamhet - sinnets aktivering. Högre eller lägre? Ja, det måste man urskilja själv.

• Lätt varning för mental eller intellektuell överstimulering, rastlöshet. Det kan gå fort i detta tecken, Vilket förstås är underbart, bara vi har koll på innehåll och riktning. Annars kan det slå slint och bli "hugget i sten" istället. Det är inte kul, fel vibration.

• I Vågen sker ofta en omställning, en förnyelse, en ny klarhet som kan ta plats. Ett beslut tas om den fortsatta vägen.
Eller vankelmod, att inte kunna eller våga ta rätt beslut. då kan tomrum uppstå, eller hålas fast vid. Vilket förstås inte är det ultimata kreativa.

Läs gärna tidigare inlägg om Vågen, om du önskar.


© CMM Nya Tiden, okt 2010.

3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Du verkar klok! Finns det någon mail att nå dig på?

    MVH Katarina

    SvaraRadera
  2. Tack för det. Du kan skriva till:
    Och andra förstås som vill höra av sig!

    SvaraRadera
  3. Oj, mail adr verkar ha fallit bort, eller missade den?

    Här kommer den igen i vilket fall:
    carl.roseman19@gmail.com

    SvaraRadera