fredag 30 oktober 2009

Skavlan - spännande möten med genuin närhet, kanske också med en och annan ängel


Ett nytt härligt program med den allt som oftast väldigt underhållande, genuina och välmodulerade Skavlan. Mkt hjärta och med denna för tv ganska ovanliga förmåga att ta med sig sina gäster in i spännande frågor på ett närvarande sätt. Ofta handlar det om annorlunda livserfarenheter, att vara nära i livet på ett el annat sätt.

Ikväll var det riktigt kul!
Bl a med norske prinsessan Märthe-Louise som skrivit en bok om änglar med sin vän och som har en "ängla-skola" i Oslo. Hon gör nog ett bra jobb, som försöker balansera och föra ut dessa kunskaper och samtidigt vara en sån tydlig representant för både "det gamla" med monarkin och allt vad det innebär, och samtidigt så uppskattad av folket. Det är en spännande roll, men säkert också ganska krävande.
T ex när hon blev dängd i Expressen av Jan Guillou som gärna vill veta bäst i allt, tydligen. Guillou är ofta bra i sina samhällsfrågor, men kan vara så onödigt dryg. Och att påstå att någon "behöver läkarvård" för att hon säger att hon kan "tala med änglar, och med djur", ja, då är det trånga horisonter eller stora hävdelsebehov.

En hel del prat om "energier" blev det här i programmet, mest om att hålla sin egen.
Malin Åkerman, svensk underbart chosefri hollywoodstjärna, mkt rolig, inte minst eftersom hon hade svårt hänga med på norskan.
Att hon skulle kunna liknas vid Ingrid Bergman, som skavlan tog i med, är dock ett långt steg. och hon var inte så lyckad i komedin med Ben Stiller (en av dessa otaliga relationskomedier, ibland kul, ibland mindre lyckade som denna. Det var säkert inte Åkermans "fel", hon kan nog bättre.)

Coola, varma, roliga Vince Vaughn också där, känd från många bra komedier och tydligen nu aktuell i en ny komedi där han själv också skrivit manus.

Och kvinna som hade hjärtstillestånd o var kliniskt död, som återkom till livet, var gripande. Hon satt där och hade ett speciellt ljus, samtidigt var hon så grundad och enkel. Jag undrade vad som hade förändrats i hennes liv, men den frågan kom tyvärr inte. Princessan frågade henne dock om hon upplevt något som påminde om "nära-döden-upplevelser". Tyvärr svarade

Jag skriver framöver om princessboken på SoulBooks. Och återkommer med andra bitar också.
Bitar av detta inlägg med också på FaceBook.

Se inslaget på SVTPlay om du önskar bra underhållning med många genuina möten.


@ CMM Nya Tiden, okt 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar