torsdag 23 september 2010

Människans glädje är att välja själen


" Människans glädje att välja själen - om att börja förverkliga ´den inre drömmen´"

Så skrev jag nyss på SoulBooks i samband med en bokrecension. Och kände att jag inte kunde låta bli ta med mig den vackra meningen hit för några ytterligare tankar kring detta.

Då skrev jag om en titel ("Drömliv") som i sig inte gör så mycket väsen av sig vad gäller nyheter inom det nytänkande området. Men den var fin och kändes genuin och har ett speciellt vackert omslag som känns tilltalande. Och den har också med sig några mer ovanliga inslag av det andliga slaget, en viktig urskillning, om man jämför med många liknande böcker i denna genre av personlig utveckling, tankekraft, inre positiv förändring. Detta område som bara växer för var dag!

Här talar man nämligen om - själen. Och inte bara som ett personlig begrepp, som de flesta gör inom terapi, psykologi, och även inom olika andliga skolor. Detta att man ser själen som det personliga, som lider, eller gläds åt personlighetens små ofta materiellt tillskurna framgångar.

Visst, så kan det säkert vara, att vår högre medvetenhet gläds åt både det ena och det andra, om vi gläds i hjärtat, när vi skapar utveckling på ett mer djupgående sätt.
Men framförallt tror jag att själen är ett högre tillstånd som inte påverkas så mycket egentligen av våra bekymmer, orosmoln eller känslostormar, vare sig positiva eller negativa. Själen ÄR och själen VET, två karakteristiska för detta expanderade medvetandetillstånd.

Och det är just det som är finessen (bland många). Att själen är ursprunglig, odödlig, alltid förmedlande de högre energier och vetskapen om enhet på olika sätt.
Det är därför vi har så stor nytta och glädje av att lära oss förstå detta större inre inom oss, denna källa, denna kanal till en mer omfattande verklighet.


(ps. Förf till boken som omnämns här ovan, är Kajsa Ingemarsson tillsammans med Karin Nordlander. Kajsa är känd från komediinslag på tv tidigare, men under senare år populärromanförfattare, som också tydligen har fått ett starkt intresse för inre utveckling. Hon har tydligen också jobbat på Säpo tidigre, vilket gör henne lite mer udda i dessa sammanhang (?). Är du nyfiken på denna person kan du titta på hennes hemsida/blogg där bl a intervjuer med henne finns.)


© CMM Nya Tiden, sept 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar