söndag 26 juli 2009

Ditt livsfält är större... - Etern överför ordlös information. Del 2



Detta är del 2 om etern. Läs gärna del 1 här först. Två delar till följer.
Vill du läsa artikeln i sin helhet finns den på sidan "Själens visdom".


Del 2.

"Exempel med Familjekonstellationer – etern överför ordlös information

Egentligen befinner vi oss oavbrutet i en kontakt med ett större rum där människors känslor och tankar påverkar varandra, påverkar alltså även fysisk materia.
Ett konkret exempel på det är den uppmärksammade tyske psykoterapeuten Bert Hellingers framgångsrika arbete med människors olika problem och lidande genom att mer konkret bearbeta familjemönster. Han kallar sin metod "Orders of love". Den bygger på systemteoretisk grund.
Hellinger har funnit att människor kan befria sig från sina destruktiva låsningar och mönster, men också människor med både fysiska och psykiska sjukdomar kan bättring, genom denna metod. Genom att rent konkret ställa upp sina familjekonstellationer i grupp eller enskilt skapas läkande i flera generationsled, vilket påverkar nuet på ett befriande sätt.

En grund för denna tanke och metodik har jag förstått är etern. Det är genom etermaterien dessa band löper som kan "rätas ut". De baseras på känslomateria, men har också byggts genom etern. Därav människor beskrivning överlag av känslor, att de kan "stänga inne" eller att en person kan uppleva sig som "sitta fast" i något. Det man sitter fast i är de gamla tankeformernas strukturer, dels i auran, men också genom etertrådarna som inte kunnat följa med i utvecklingen, utan "förstelnat".
Detta är samtidigt en sorts illusion. Etermaterien stelnar egentligen inte i sig, utan det är människans (eller människornas, i relationer) missförstånd och tankeformer kring detta som skapar detta, ofta omedvetet.
Metoden familjekonstellationer tycks i många fall kunna genom ett ökat "själsligt flöde" - kvaliteter av kärlek, försoning, insikt - skapa medvetenhet och därmed genuin förnyelse för en människa. Det tycks vara tankeformerna som egentligen påverkas och integreras, som därmed i sin tur skapar ökat eterflöde ("frihet").

Ett frapperande moment är hur de medverkande i en fysisk familjekonstellation (i en grupp) som gestaltar klientens familj exakt känner vad respektive person har problem med. Problemen blir på så sätt väldigt tydliga och kan frigöra smärtsamma minnen och känslor på ett ofta väldigt lätt sätt.
Jag har arbetat med metoden sedan år 2000 nu och har om igen sett hur metoden frigör läkande och klargörande på olika sätt i många olika fallsituationer.
Hellinger och hans medarbetare, många psykologer och psykiatriker, säger sig inte veta vad det beror på att metoden fungerar så som den gör. Hellinger beskriver dock den ”själsliga kraften” som avgörande där kärlek och försoning fungerar som två grundläggande frigörande krafter. Han säger sig också vara ett instrument för ett större helande. (Love´s Hidden symmetri. What makes love work in relationships. Hellinger. Zeig, Tucker & Co 1998.)

Enligt min erfarenhet är det uppenbart och inte så svårt att förstå. När vi arbetat med energier under en längre tid, blir det möjligt att se och uppleva hur förlösning sker också på olika energiplan. Vi delar energin i livsrummet och kan därför egentligen uppfatta och förstå allt som finns där, bara vi kopplar in och vill använda fler "sensorer" inom oss, dvs fler kanaler (eller frekvenser) av vår medvetenhet.

Eterenergin bär också denna gemensamma medvetenhet. Därav att då vi ser (tar in genom ögonen) eller fysiskt har kontakt med en människa, kan inhämta en större information om denne på olika nivåer. Detta gäller även föremål eller en plats. Vi kan ”läsa av” och förstå mer av denna människa eller plats eller detta ting, genom att koppla oss samman med etern, som därmed också förmedlar intryck och lagrad information.

Det är inget mystiskt eller ”mediumistiskt” i sig, även om det kan användas så också, Då sker det ofta med inkoppling till det s k ”astrala fältet” (emotionalvärlden) med stora risker att misstolka eller lägga in sina egna eller andras tankeformer och ta dem för objektiv ”sanning”. Det jag menar här är en fokusering på och utveckling av etermedvetenhet, kopplad till en mer mental förståelse.
Etern är grunden för telepatiskt arbete.


© Mikael Matthis Stockholm 2000. Uppdaterad feb 2004, juli 2009. "



© CMM. Nya Tiden, juli 2009.

1 kommentar:

  1. Hej
    Hur ska man stå ut med saknaden efter en viss person man inte längre har nån relationskontakt med?
    Och hur ska man tyda dom..
    Känner personen av ens kärlek, eller är det bara mina egna känslor jag känner? Svårt att veta skillnaden vart gränsen går, ibland känns det som det är besvarat

    SvaraRadera