söndag 6 juni 2010

Världen och människans medvetande - Uranus förändrande tema och den sjunde strålens energi


De som följer med i den både astronomiska och astrologiska kartan över himlen vet att nu har vi ett starkt Uranusinflytande som precis gått in i Vädurens tecken.

Detta ska hålla i sig fram till juli, då det sker en retrograd för Uranus del, tillbaks in i Fiskarna ett tag, för att sedan i mars 2011 återigen verka genom Väduren, något som ska pågå fram till 2018.
Detta anses av många var en väldigt kraftfull kombination.

Det säger sig självt vad gäller Uranus som ofta står för häftiga förändringar, traditionellt "revolution", också att gå emot "massan" eller de traditionella synsätten. Det är en väldigt uppväckande, men också omskakande effekt.

För de som är lite mer insatta i den bakomliggande esoteriska astrologin, innebär detta att den sjunde strålens inflytande förmodligen ökar markant denna period. Detta både genom Uranus inflytande och i kombination med Väduren, som i sig förmedlar denna typ av energi.
Sjunde strålen som också är den tongivande bäraren av den tidsålder vi alltmer kommer in i, Vattumannen, står för förverkligande av det högre genom det fysiska livet. Dvs att högre idéer och synsätt kan appliceras och genomföras mer konkret i det fysiska snarare än vara abstrakta och intellektuella eller enbart känslomässiga.

Uranus flukturerande mellan Fiskarna och Väduren markerar också att vi ser ett alltmer tydligt avslut och det vidare steget in i det nya. Hur det påverkar oss som individer är förstås helt olika beroende på var vi befinner oss i vår utveckling och var Uranus finns i vår karta.
Och jag ser inte Fiskarna enbart som ett "slut", där finns förstås många fler aspekter, men tydligt är ändå att denna energi markerar med sin "nedstigning" (Pluto) och "uppstigning" (Jupiter o i viss mån också Neptunus) det alltmer fullbordade (relativt sett, i varje given fas, nivå osv).

Ändå verkar detta kunna ha stort inflytande överlag för många, generellt sett. Vi liksom drivs in i förändringens tema, vare sig vi vill eller inte. Du har kanske märkt det alltmer, inte minst senaste tiden, att tiden både expanderar - mer "tidlöshet, ett mer "evigt nu" är upplevelser som kommer öka för många. Men också att tiden tycks krympa, smalna av.
Fokus blir alltmer vidgat om du är mer i samklang med denna rörelse och mer begränsat och ansträngt och därmed också förvirrat eller även emotionellt krampaktigt om du inte påbörjat din inre förändringsprocess så mycket ännu.

De som redan har förberett sig på denna tid av stora förändringar, både i medvetandet och i världen, vet vad det handlar om, om inte annat tankemässigt. De som inte har insett detta ännu har förstås fortfarande chansen att vakna upp mer.
Tyvärr är majoriteten styrd av lägre influenser som påverkar sövande på en rad olika sätt.

Överlag blir den mänskliga utvecklingen alltmer gruppstyrd och organiserad, något vi ser otaliga exempel på i världen. Än så länge sker det på bekostnad av en större enhet, men denna kommer stegvis vinna i kraft och ta form alltmer.
Denna enhetsförståelse och tillämpning kommer uppstå mycket genom människors egen inre ökade medvetenhet. Detta i sin tur kommer leda till en ny religionsbildning där gamla religiösa föreställningar först vittrar sönder (som vi ser nu) och sedan alltmer uppgå i en ny syntes.
Där kan den buddhistiska filosofin bli en viktig vägbanare, på ett helt odogmatiskt sätt, för att på längre sikt integreras i en kommande allmän världsreligion som mer baseras på enhet och respekt för alla livsformer, hur man nu än väljer att uttala detta.

Samtidigt med alla goda förändringar tycks vi vara i en väldigt ansträngande period i världen. Detta som också sägs kunnas utläsas astrologiskt sett med kors och kvadraturer senaste tiden, omtalar flera astrologer. En opposition (Pluto-Saturnus) ska också vara i antågande.
Vi har också den ständigt pågående aktiviteten genom Pluto i Stenbocken sedan slutet av 2008, som håller i sig fram till 2024 nånstans, om jag minns rätt. Detta påverkar maktstrukturer och drar fram oegentligheter i samhället och i världen, något vi tycks se resultat av så gott som hela tiden.
Man kan se detta som en rening istället för att se det som ett tecken på ett obotligt förfall. Människan är på väg uppåt, framåt, inte bakåt, även om det kan se ut så.

Som många märker är det en ovanligt turbulent tid.
Jag tänker i första hand på attacken på nödhjälpssändningen till Gaza som Israel levererade med aggressivitet och en rad lagöverträdelser. Detta var en så stark reaktion att även de mest luttrade bedömare och journalister blev chockade eller i alla fall starkt förvånade över denna envist militanta politik.
Även flera stora vulkanutbrott med Island och nu senast Guatemala-Equador och tidigare ett skalv tätt inpå Chiles kust har påverkat starkt som "tecken" på förändring och uppbrott från gamla vanor.
Den ekonomiska "krisen" som "dragit fram" i Europa med Grekland som utvalt landsfokus, men där många andra länder också påverkas starkt, är andra signaler. (Jag återkommer förmodligen till det i ett eget inlägg strax).

Överlag verkar mycket ske nu av förändring. Jag tror att händelsen med Israels allvarliga övertramp kan både vara på sitt sätt en avsiktlig beräkning och också ett test på hur omvärlden reagerar, men också en övertro på den egna makten där USA ska bistå i ryggen. Frågan är hur länge USA gör det? USA fortsätter pumpa in pengar till den israeliska militärmakten, men hur länge till? Det börjar nog osa katt även i dessa rum.

De astrologiska tendenserna är viktiga och intressanta. Samtidigt tycks det oändligt svårt att sia om deras följder så som vissa gärna vill göra. Jag tror inte vi står inför en markant ekonomisk krasch nu t ex. Inte heller världskrig osv.
Däremot kommer utmaningar och de polariserande lägena att öka.
De krafter som vill förnyelse, som vill skapa mer humana förhållanden för fler, som vill upphäva förtryck och utjämna lidande och orättvisor i världen, kommer stärkas och öka sin plats. Samtidigt slår de mer traditionella, mer aggressivt materialistiskt inriktade intressena tillbaks för att hålla sina positioner som man ser som den "enda verkligheten".

Jag håller mig här till min tränande intuition och energiavläsning. Energierna är alltid pågående och förstås uppfattas detta subjektivt av var och en beroende på var man är i sin utveckling och i sin medvetenhet (för mer info se t exhär) och här).
Samtidigt tycks det finns vissa möjligheter att "läsa" (uppfatta och tolka) enegier mer övergripande. Detta dels genom de olika astrologiska konstellationerna, dels genom det subjektiva mätinstrumentet, dels genom kunskap, dels genom att studera sammanfallande punkter av händelser och uttryck i världen.
För min del är detta alltså parat med sunt förnuft (försök att tänka lite längre) och mer övergripande perspektiv som förmedlas genom den övergripande, omfattande "tidlösa visdomens" utsagor och kunskapsfält om denna tid.

Läs gärna händelser på Jupiter, som jag tog upp i inlägget här nedan.
Återkommer strax kring fler reflektioner.
Också stark aktivitet från Solen nu, rapporterar forskare.


© CMM Nya Tiden, juni 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar