fredag 22 maj 2009

Denna underbara tid



Nu är kanske den bästa tiden på året, det tycker nog många med mig. Det är så vackert, så "fullt", allt det växande, så rikt...
Häggen är otrolig, dignande, så vällustigt doftande.

Häromdagen på promenad vid havet såg vi en stor ejderfamilj. Enligt min fru är det mycket sällsynt. Jag har inget minne heller av att ha sett dessa fåglar på så nära håll. De hade minst 15 ungar som kvackade högljutt.


Sedan såg vi igår en sångsvan lyfta precis över oss när vi kom åkandes. Även detta var något mycket sällsynt, menade min fru.


Och därefter såg vi...en flamingo på verandan!

Nejdå. Men däremot verkar ett par svart-vita flugsnappare ha flyttat in i holken. Vi trodde länge den var tagen av det "gamla" paret talgoxe, som bott där flera säsonger. Men de verkar ha flyttat (till ngt bättre, får man hoppas). Kanske katten skrämde dem. Vi är hur som helst jätteglada för flugsnapparna, som också är en ganska ny bekanstskap för oss på så nära håll iaf.

Och näktergalen sjunger dag och kvällen sen... Den ser väldigt alldaglig ut denna trastfågel, men vilken sångröst med alla knirkanden, saltomortaler och jubel!

1 kommentar:

  1. Vi har också en holk utanför fönstret. Varje år kommer först talgoxen och flyttar in. Sedan, ganska sent, i mitten på maj, kommer svart-vita flugsnapparen och kör ut dom. Dock inte i år...talgoxen kom aldrig..

    Annika

    SvaraRadera