lördag 5 juni 2010

Jupiter tecknar förändring till oss?



Det rapporteras nu om ett nedslag - eller en integrering? - på Jupiter. Det kan vara en asteroid som slagit ner, men kan också vara något annat som sker?

De som varit med ett längre tag i den här processen av kollektiv förnyelse och uppvaknande i vår tid, kanske minns "Jupiter-effekten 1994"?
Det var en expansion då det kollektiva mänskliga medvetandet kan ha haft starkt inflytande av Jupiter och den sammansmältning som då skedde. Detta uppfattades inte främst i astrologiska termer, utan i egna erfarenheter. Flera andra i den tiden hade liknande inkopplingar med Jupiter.
Jupiter står ju ofta för "expansion" men också "förverkligande" och "överflöd av allt gott".

Också att nu har en av Jupiters cirklar eller "ränder" "försvunnit" igår, vilket förvånar många astronomer.
Dessa ringar är dock inte så fast fysiska man kan tro, utan snarare ytskikt av gasformationer.
Vad deras egentliga syfte är, vet man inte, men tydligen kan de förändras.
Händelsen har fångats på bild av den australiensiske astronomen Anthony Wesley, liksom bilden här ovan av ljusfenomentet på Jupiter.




Se mer info här på Daily Mail.







Jupiter står astrologiskt och energimässigt (mänskligt perspektiv) för överflöd av positiva effekter av olika slag, en ökad integrering i en människas liv, av att uppnå sina mål i den perioden Jupiter blir mer aktivt (beroende på var i det egna horoskopet) osv.

Jupiter ligger nu en längre period i Fiskarnas inflytande, men har också utbyte med Uranus just denna period.

Jupiter blir som mest synlig för oss jordbor runt den 24 september i år då den är närmast oss.

Jag återkommer snart med en koppling med filmen "2010" - Året då vi får kontakt - en synnerligen intressant titel. Och som handlar mycket om en rymdresa från Jorden till just - Jupiter.


© CMM Nya Tiden, juni 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar