fredag 7 maj 2010

Venusenergin påtaglig denna period. Inflödet genom Oxen skapar ökad kärlek



Just nu är det en speciell kärleksenergi, uppfattar jag.
Den har pågått några dagar. Den kom in ganska oväntat. På sitt gör ju alla energiupplevelser det förstås, men vissa kan också ingå mer tydligt i vissa kända kalendariska höjdpunkter. Ett exempel på det är Wesak-högtiden nu nyligen i Oxens fullmåne.
(Bild: "Venus födelse", av Botticelli. En underbar tavla som funnits med mig länge och som kan tolkas på flera sätt.)

Den här kärleksenergin yttrar sig som väldigt mycket lugn, värme, enhet. Det kan låta som ett passivt tillstånd, men så är det inte. Sådana tillstånd kan förstås också uppstå, speciellt då energin är mycket starkt och koncentrerad. Då blir man tvungen ta det lugnt bara, vila, bara ta emot.

Nu är det mer att energin expanderar medvetandet, men på ett lugnt sätt, ett typiskt tecken på en mer renodlad kärleksenergi, som jag ser det. Upplever det som en Venus-inkoppling. Det känns speciellt.
Kanske att detta ingår i en större grupprörelse just nu, som är viktig för många?
Världens gamla mönster faller sönder, men energin uppifrån (och inifrån oss själva också förstås) ökar samtidigt. Människan är inte ensam!

Det är en väldigt behaglig och givande energi på alla sätt. Det är som att vara i ett tillstånd av klarhet, ljus, och samtidigt väldigt lätt.
Mkt energi att göra saker, men inte påpressande, utan mer enkelt. Mkt inspiration också för min del, men så har det varit länge nu (härligt med Merkurius!).

Andra energier kan vara mer genomborrande, upplösande, påtryckande osv. Vissa av dessa brukar kallas att de då förmedlar eller uttrycker första stråle energi, det som brukar kalas för "Viljeaspekten".
Det är också en kärleksenergi, men mer riktad, uppsnabbad, ännu mer tät, och därför också mer genomträngande och "hård". Den typen av energi är omvandlande genom att smula sönder, upplösa eller "tvinga" fram förnyelse i våra höljen. Den har sina olika aspekter beroende på varifrån den kommer, som t ex olika zodiakformationer.

Att denna kärleksenergi kommer in nu - ibland som större ljusfält - har delvis i alla fall att göra med kopplingen i Oxen. Oxens konstellation förmedlar och aktiverar nämligen också Venusenergi, berättar den esoteriska astrologin.
Det är intressant, tycker jag, för jag hade glömt det. Men när jag märkte av den här kärleksinkopplingen på sitt ganska typiska sätt, slog det mig att det är förstås kopplingen med Oxen.
Det är flera stora solar i Oxen, bl a Aldebaran ("Oxens öga"). Hela systemet är, som alla konstellationer med sin verkan på zodiaknivå, förstås av enormt hög utvecklingsnivå jämfört med vår jordtillvaro.
("Bild: Planeten Venus, fast fysisk nivå)

Ändå kan vi öka vår känslighet för dessa energier, träna oss i att uppfatta olika typer, olika innebörder och effekter.
Samtidigt som de också tränar oss i att ta emot dessa högre vibrationer, som skapar god verkan inom oss - och i världen.
För energierna går genom oss, ut i världen!

Därav att ljus- eller energiinkoppling (genom själsinkopplingen, vårt "eget" högre medvetande, också som gruppmedvetande) är grunden för all mänsklig utveckling på sitt sätt. Detta även om vi inte kanske tänker så eller är medvetna om det.
Det är den bakomliggande rörelsen av liv som hela tiden upprätthåller och utvecklar vårt system, både som vårt solsystem, vårt planetsystem, vår mänskliga system i både kollektiv och individuell form.
Det är kärlek i intelligent verkan (visdomens energi), som uttrycker den högre livsviljans impulser.


© CMM Nya Tiden, maj 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar