lördag 8 maj 2010

Kärlek genom känslan och kärlek som energi


Kärlek är en energi som vi alla känner igen i våra liv.
Vi får den kontakten när vi blir förälskade, när vi upplever närhet med andra, med naturen, kontakt med livet.
Men egentligen är det en så mycket mer omfattande energi än de stunderna.

Ofta kan våra varmaste, mest öppna, fina känslor påminna om och förmedla kärleksenergin. Vi märker om det verkligen är en kärleksenergi om vi prövas i våra känslotillstånd. Om vi reagerar med motsatsen kan vi inse, att det är mer en känsla än en högre energi.

De flesta av oss styrs av känslan. Även om vi tror det är vår tankeverksamhet, verkar känslans makt vara enorm.
Därav vikten att rena känslorna (precis som man städar hemma) och rena ut gammalt skräp. så att de mer genuina, sanna, utvecklande känslorna kan ta plats.
En del tror att det innebär att man överdriver det positiva inom sig, som en "falsk roll". Så kanske det kan vara, speciellt för vissa som först går in i denna process av att skapa sitt eget liv mer som man vill, att gå igenom hinder och tro på sig själv osv. Då kan det ibland bli lite överdrivet. Men det brukar övergå i en djupare mognad på sikt. Överlag är det något positivt som skapar inre läkning.

Syftet är att vi kan dels inse att vi är delaktiga i en större livsenergi som uttrycker sig genom kärlek, genom alla våra positiva kvaliteter som människor.
Syftet är också att vi kan bidra mer till vår omvärld på detta sätt. Ju mer vi kommer i balans inom oss och kan uppskatta oss själva där vi är just nu, att vi har goda kvaliteter men också behöver träna på andra, gör att vi kan ge mer av oss själva till andra, till världen. Det blir ett naturligt flöde.

Ju mer lugn och ro i känslans värld, balans, harmoni, avspänning, desto mer skapar vi tillståndet av att "spegelbilden" blir klar, men också tyst.
På sikt blir den även tom. Då kommer högre energier, den som kallas den mer universella kärleken, eller "buddhiska energin", den gyllene kärleksenerign att ta plats allt mer på sikt.
Det innebär inte att "stänga av" sina känslor. utan att mer bli den man är. Både i sitt eget genuina jag, men också som sitt "högre jag" på sikt, dvs sin opersonliga själsnatur.

Detta innebär avsaknad av konflikter. Att genom sin egen inre kontakt omvandla konflikterna, som ofta är känslomässiga missförstånd och gamla oförlösta svårigheter. Det innebär att inte låta sig styras av konflikter, både inom sig och utanför sig.
Det betyder alltså inte att man undviker konflikter i sig. Utan att man kan handskas mer tydligt med sin egen historia, sin omgivning, sina relaitoner.
Man vet mer tydligt vad man vill genom sin egen inre inkoppling och kan ta nya steg i tillit, mot, glädje - alla de positiva kvaliteter som bildar kärlekens energier.


Dessa kvaliteter brukar också kallas för "hjärtats tolv kvaliteter" och motsvarar alla våra hjärtcentrans 12 "blad". Egentligen är det förstås inga blad eller "ekrar", utan energitrådar som vecklar ut. Som faktiskt utgör olika essenser. Dessa är i sin tur kopplade via våra högre höljen och vår mer omfattande natur och aktiveras i olika steg under våra många erfarenheter genom livet, liv efter liv.

Skillnaden mellan fina högre känslor och en direkt kärleksenergi, är att energin pågår hela tiden i vårt inre, som en konkret kontakt. Vi kan uppleva den dels inifrån oss själva, ofta från hjärtcentrats aktivering. Men också i inkoppling som en ljusström eller energiström uppifrån. Medan känslan ofta byts ut, förändras snabbt, så är energin densamma.

Vi kan återvända till denna grund inom oss, i vår högre kontakt. På så sätt blir den dag för dag alltmer levande, förankrad och uttrycksfull inom oss. Ddet är detta som är vårt egentliga förverkligande. Dvs att vi som människor blir alltmer verkliga - del av en större den expanderad verklighet.

Kärleksenergin är upprättad förbindelse som uttrycker en högre nivå inom oss.
Men också i världen, i alla "ting", egentligen i all materia på alla plan, är kärleksenergin verkande, som en grund.
Kärleken tycks snarast vara en kosmisk (eller universell) energi som upprätthåller hela våra liv, vår essens.
Som är vår utvecklings mening men också rörelse i det expansiva (medvetandet), det som genererar växande.

"Kärleken helar allt"


© CMM Nya Tiden, maj 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar