fredag 28 maj 2010

Tvillingarnas fullmåne och flödet av den helande och enande livsenergin


Idag är en speciell dag. Det är Tvillingarnas fullmåne, vilket också markerar inflödet av Den Goda Viljans energi. Denna energi som många uppmärksammar idag och som jag tagit upp en del här tidigare (se rubrik högerspalten) står alltså för något mycket mer omfattande än "bara" människors goda vilja, t ex att samla in pengar till nödställda eller ge till fattiga osv. Dessa förstås mycket hedervärda handlingar är värda att uppmärksammas och och sträva efter när vi känner det är äkta och sant.

Det kan också missbrukas vilket tycks ske av en hel del mycket materiellt rika människor och också stora företag, för att få gott rykte, för att skapa band och lojaliteter, för att framstå som ett "helgon" men egentligen ändå verka främst med egna intressen. Vi kan hoppas detta kommer utvecklas mer, så den sanna "goda viljans energi kommer bara öka och kunna ta plats allt mer hos alla människor.

För denna energi är inte bara ett mänskligt uttryck, inte bara en känsla, utan en livsenergi. Ibland kallas den också för "Kristus energin" eller Buddhiska energin, dvs som en aspekt av den enhet och odödlighet som vi alla äger inom oss, som alla ting lever genom, som är vårt mål och vår väg.

Detta är också ett av uttrycken för Tvillingarnas period och dess innebörder - det buddhiska ljuset, kärlekens enheten, "Kristus hjärtat" som öppnas mer, inom oss alla, i vår värld.


© CMM Nya Tiden, maj 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar