torsdag 22 april 2010

Nyttan av att kunna rikta tankens kraft och känslornas attraktion. För mer utveckling och ljus


Som jag skrev om i förra inlägget blir det alltmer klarlagt hur känslor har en stark inverkan på hälsa, på vår fysiska kropps tillstånd, men också förstås överlag hur vi kan tillvarata vår vardag, våra relationer, vårt liv.

Ju mer vi kan inse att vi själva kan påverka vårt känsloläge - och våra egna tankar - desto mer kan vi odla och stärka våra positiva kvaliteter.
Detta bidrar och förstärker förstås vår utveckling, inte minst i ett sammanhang av hälsa.

Detta kan låta som att göra sig "fake", spela en falsk roll. Men det är inte så jag menar, inte alls. Tvärtom kan vi bli mer genuina i vårt skapande som människor när vi märker att vi själva har positiv makt över vårt personliga medvetande.
Vi dras inte med lika lätt av andras förväntningar, sociala spel, roller, våra gamla hindrande mönster.
Vi får större urskillning och kan välja i olika situationer.
Vi kan se igenom konflikter i oss själva och bli mer trygga, sanna och öppna, inte minst mot andra i vår omgivning.

Detta hör också samman med vår möjlighet att förstå tankarnas kraft. Det vi tänker på förstärker vi. Detta är en del av en stor livslag.
Tankar liksom känslor har materia. Och dessa olika former av materia har svängningar, vibrationer. Dessa olika typer av vibrationer skapar därför olika former av materia, vilket på sikt bildar våra liv.

Detta har inte så mycket med att skapa materiella tillgångar i ett nafs. Eller att gå ner i vikt bara genom att "tänka det" några dagar eller så. Det är inte själva "målet" i sig med våra fantastiska medvetanderedskap.
Det eftersträvansvärda i första hand är hur vi kan utvecklas mer. Där kan ingå att skapa mer hälsa (t ex genom att gå ner i vikt förstås) eller att expandera även fysiska former, skapa resurser för att kunna genomföra viktiga mål.
Men vi vill hela tiden skapa i enhet, för det som gynnar enhet, för allt liv.

Jag propagerar därför inte för "quick-fix", de "snabba lösningarnas jet", vilket ofta verkar mer på ytan och utan att skapa verklig förändring. Mer alltså att vi har stor nytta och glädje av att omvandlas mer i grunden, i vissa faser gå igenom våra utmaningar.

Vi växer genom att göra våra livsmaterial till "vårt eget". Det är innebörden att vi blir alltmer "självmedvetna".
Vi förstår, inser och kan styra dessa former alltmer suveränt som delar av vår egen medvetandeprocess.
Vårt jag inkluderar och samtidigt expanderar i detta medvetande.

När vi bemöter våra svårigheter i våra liv kan vi ha stor nytta av att förstå tankens kraft.
Detta gäller både när vi möter dels svåra situationer i vår vardag utan någon större insikt, dels om vi möter en omvandling som vi förstår är av en mer omfattande natur, även på andliga plan.
I vilket fall så kan vi korrigera och balansera en del av våra obalanser genom vår mentala attityd, genom vårt tankearbete.

Men vi kan också göra det som en ständigt pågående uppmärksamhet. Grunden för detta kallas ”tankekontroll” eller ”medvetenhetsflöde”. Att vi är uppmärksamma på vad vi sysslar med i vår medvetenhet, vad vi tänker och vad vi känner. Egentligen vad vi fäster vår uppmärksamhet på.

Detta fungerar nämligen så, som många vet på olika nivåer idag, att det vi håller fokus på oavsett vad det än är, det förstärks.
Det intressanta med tanken är, bland många saker förstås, att genom vår riktade tankeverksamhet på vår högre natur också utlöser återverkan på dessa nivåer. Principen är densamma, det vi tänker på förstärker vi. Men i det här fallet är det högre energier vi skapar resonans för.

Vi ”knackar på” hos det som ofta kallas för vårt ”själshölje” eller vår högre ljuskropp (kausalhöljet). Denna har utvecklats genom långa tider genom våra erfarenheter, men har också i sin kärna all det potentiella ljus, kärlek, visdom och i sin högre natur, viljeenergins dynamiska effekter.
Det mentala, dvs vårt tänkande men också vår förståelse, vår reflektion, vårt perspektiv- och enhets-tänkande på dessa nivåer, är av avgörande betydelse för att utlösa denna högre korrespondans, detta utbyte. Också för att ge vidare till världen.

Genom våra tankar, vår vilja, vår mentala längtan, vår bestämda drivkraft, skapar detta också respons och ”svar”.
Svar som handlar om vår ”livsplan” och dess effekter, hur vi kan bygga vidare på både erfarenheter, kunskaper, men också det som redan finns inneboende inom oss (som jag skrev om i ett tidigare inlägg (se vidare här).

Överlag handlar det hela tiden om hur vi väljer att se på de erfarenheter vi får möta i livet, goda såväl som svåra. Hur vi kan hantera dem och lära av dem, även när de verkar "meningslösa" och kanske pågår under längre tider. Vi kan lära oss förstå oss själva och andra bättre. Vi kan utveckla och öka vissa kvaliteter vi behöver.
Men också inse när vi kan förändra oss fortare, förvandla hindrande mönster som vi egentligen ser igenom.

Som jag skrev tidigare: "Samtidigt är vi en återverkan och ett flöde av en större verklighet".
Denna verkan håller samman livet i människan i formen, och uttrycker sig genom vårt jags innersta väsen. Vårt jag agerar och orienterar sig genom tankar, känslor och handlingar, men vilar egentligen i en större rymd, en större kontakt, även om den ofta är omedveten.

Denna kontakt, när den utvecklar sig mer självmedvetet, blir det tydligt att den bär på vår ”livsplan”.


© CMM Nya Tiden, apr 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar