onsdag 27 maj 2009

2012 (del 3) - Resan fortsätter uppåt i spiralen av högre medvetenhet. Och trycket ökar...



Att resa i den "kosmiska spiralen" av ny tid och högre ljus innebär att vi får kollektiv kontakt med högre livsnivåer (ibland kallade "högre dimensioner"). Det gäller framförallt kontakten med vårt eget ökade själsinflöde (även om många rubricerar det som andra, mer omfattande begrepp). Själen, vårt "eget" högre jag, är det närmaste gudomliga centrum vi har kontakt med och som samordnar, styr och vet allt i förhållande till sin manifesterade form, människan i inkarnation.

Personligheten är egentligen en förlängning av sitt högre medvetande och de livsnivåerna överlag, för att göra erfarenheter för "jaget" i och genom formen. Samtidigt ska också jaget i formen också frigöra sig från lägre världars inflytanden och uppnå högre nivåer av medvetenhet.
Detta kallar vi "andlig utveckling". Men egentligen ingår allt i våra liv i denna utveckling. Allt som överlag är utveckling, oavsett vad vi vill kalla det för, är med detta perspektiv egentligen "andligt".

Innebörden av denna händelse som många kallar för "steget 2012" handlar det om att "tiden smalnar av". Det är som en födelse. Och en omvandling.
Vi genomgår "nålsögat", men i flera faser, inte bara en gång. Kanske inte alla människor, inte alls. Men de som kan och vill följa med i den uppsnabbade processen av utveckling, som redan är där i sin själsliga fas, välkomnar detta mer aktivt eller helt enkelt vaknar upp i detta flöde. Det gäller miljontals människor överlag, men många kanske inte tänker i de här banorna. De kanske har en egen tro, tillhör en religion eller någon sorts grupp, eller är ateister eller tror på livets goda på ett väldigt allmänt sätt.

Bakgrunden spelar nog ingen större roll i sig. Det viktiga är att öka förståelsen för:
- att detta sker på en global nivå
- att det är inget hokus-pokus påfund som startats av någon speciell grupp eller riktning
- att alla människor är med i denna omvandling och förnyelse, hur man än väljer att uttrycka det
- att jorden kommer inte gå under, det handlar inte om någon "domedag"
- att all mänsklighet ökar sin livskontakt med livskällan, sin själ och med högre nivåer

Många har också passerat genom en eller flera av dessa födelsepassager (som medvetandeexpansioner, uppvaknanden) i sina "egna" processer under dessa år. eller är precis på väg in i dem just nu. Eller kanske har detta bakom sig, och förstår det konkret på andra sätt.
De kan upplevas som individuella, och det är de också på sitt sätt, i individens perspektiv, sett från det vardagliga jagets synvinkel. Då dras man uppåt, går genom spiralen av ljus, och når med sitt medvetande högre inkopplingar. Sedan kommer man tillbaks, mer eller mindre förändrad. Och därefter tilltar arbetet med den egna integreringen, att rena, höja, förnya, verka (tjäna) och anpassa de nya medvetandenivåerna med vardagen, som man ju inte hoppar över eller lämnar på något sätt.
Samtidigt är detta en global process.

Det tycks vara många missförstånd kring detta, åt olika håll. En del tror att världen kommer att gå under. Var helt lugn, det är inte planen.
Vissa krafter kanske kommer att försöka använda sig av denna situation för att skapa rädsla eller för att försöka skapa ökad terror (inte minst psykiskt). Men överlag är dessa reaktioner också utslag av att trycket ökar på hela vår planet.
Det är ju inget nytt i sig, men kan eskalera under dessa år. Samtidigt är de krafter som nu verkar för en mer fredlig och ljusfylld övergång så starka inom mänskligheten och inte minst på högre plan, som verkar med mänskligheten,
Andra tror att mänskligheten kommer förändras över en natt och de flesta bli mer eller mindre upplysta.
Nja, en fin tanke kanske, men utvecklingen tycks inte göra såna väldiga skutt på noll-tid. Men mycket nytt kommer nog hända ändå! Det är redan på väg. Och i många fall har det redan hänt, på en högre livsnivå. Och att det är på väg att manifesteras, ta form mer fysiskt allteftersom.

Mycket tyder på att perspektivet stramas åt; i världen, i samhället, i tidsandan. Det sker å ena sidan ett alltmer begränsande uttryck där mer konservativa och/eller alltmer direkt destruktiva uttryck kommer i dagen genom mer ensidig maktstyrning. Den andra riktningen står för ett mer frisinnat tankesätt där verkligheten tillåter ökad tolerans och mår bra av att olika synsätt kan samsas.

Tiden rinner ut.... och samtidigt.... den högre tidsporten (i högre nivåer av ljus) öppnar sig!
och vi är fortfarande fullt verksamma i den här världen!


© CMM Nya Tiden, maj 2009.

2 kommentarer:

  1. Väldigt fint och läsvärt inlägg!

    Besök gärna 2012forum.se som är ett svenskt forum om 2012.

    SvaraRadera