lördag 16 maj 2009

Vad är healing för dig? Själskontakt ökar din livskraft



Healing har länge varit något som ansetts ganska suspekt, iaf i vårt land. Det var inte länge sedan vi kunde höra om en läkare på ett stort svenskt sjukhus som använde healing som komplement i sin behandling efter operation med mkt goda resultat. Detta blev dock uppmärksammat som ett allvarligt problem. Jag tror denne läkare blev avskedad eller iaf hårt prickad efter detta.

Healing på andra håll i världen, t ex Norge, England,Tyskland och Holland osv, är ngt helt annat. Där uppskattar man denna utveckling tydligen och använder den som komplement på sjukhus.
Många har tidigare förknippat healing framförallt med handpåläggning som ett "kristet" dekret. Många frikyrkliga sammanhang har missbrukat detta och fört det samman med "andeutdrivning", "tala i tungor" osv, ngt oftast helt tokigt, även om det säkert kan förekomma genuina och goda helare inom dessa led också förstås. De gör nog dock ett annat slags arbete, inte med det här masssuggererandet och manipulerandet, som inte har med andligt växande i sig att göra.

Healing kan ju vara så mycket förstås, allt från läkande, energiöverföring, balansering, påfyllning till avkoppling, inspiration, inre kontakt osv.
Denna form av energiöverföring och läkande är något vi jobbar en hel del med i SoulWork, framförallt genom själens inkoppling. Vi använder alltså inte handpåläggning i sig, utan energin kan föras över genom att fästa uppmärksamheten på den och bli medveten om dess inflöde genom högre centran. Det här är något vi tränat på länge min fru och jag, i en rad olika sammanhang, Dels som "inifrån", dvs genom vår egen själsinkoppling, dels genom olika inspiratörer, dels genom att arbeta med människor i många år.

Jag gick själv utbildning i Reikihealing för många år sedan, 1984, då denna form av healing först kom till Sverige. Det var genom Wanja Twan, en härlig person med många olika kunskaper som blev en god vän till mig. Honv ar den som först tog Reikin till Sverige. Sedan tycks denna form ha förgrenat sig och som så ofta med olika metoder blivit mer uppblandad och också kanske missbrukad på sina håll (?).
Energiformen kvarstår dock och fungerar väldigt bra iaf för mig när jag då och då behöver den. Som te x nyligen då jag fick lägga händerna på en inflammerad tå. Tån och hela foten började bulta, svällde upp, och personen blev ganska skrämd ett tag. Och jag undrade också om detta var helt sunt. Men efter en natts vila hade svullnad och inflammation gått ner nästan helt och hållet. Efter ytterligare ett dygn verkade problemen försvunnit helt.

Vad är healing rent konkret? Det är överföring av livskraft. Men inte bara. Om det är framförallt livskraft, grundläggande livseter, ger detta oss en behaglig eller stark påfyllning men inte någon direkt ökad medvetenhet. Där är en intressant och viktig skillnad.
Healing är därför också samtidigt inkoppling av hjärtats energier, dvs vår själsenergi. Om och när själsneergin också kopplas in mer aktivt - och därmed det plan där själen befinner sig; kärlek-visdoms energin - blir också effekten att vårt medvetande expanderar.

Om vi är medvetna om detta och använder mer av den unviersella själsenergin (jo själen är faktiskt "universell", ett centrum i alla livsformer av högre ljus) - tar vi inte av vår egen kraft. Det är också en viktig skillnad.
Om man går lite djupare av förståelsen för healing överlag kan man förstå det genom "etern". Det är ett medium som även naturvetenskapen då och då erkänner som ett "femte element" (faktiskt hade Einstein en teori om detta, som sedan togs eller glömdes bort, som jag läst om på nätet). ibland kallas det för ett "livsfluidum".
Etern är ett obegränsat kosmiskt flöde av energi som upprätthåller och livger alla former, all materia. I första hand tänker vi då på våra fasta fysiska former, naturen, den mänskliga fysiska kroppen, djur, växter, stenar. Men egentligen är detta ett medium för även högre världar, som kan ha sin plats i vår fysiska värld, men på andra nivåer.


Detta kan låta aningen som science-fiction eller som hämtat från myternas värld. Men det är något som går att både se (med flera synnivåer aktiverade, s k "eteriskt seende") och också förnimma (t ex genom olika sorters energi). Man kan också studera djupare livsfilosofiska källor som hävdar detta sedan urminnes tider, något som äldre folk och kulturer hade mer medveten tillgång till. Alkemin och "De vises sten" var förstås införstådda med detta, överlag många olika andliga traditioner, både i öst och väst.
Idag kan vi ta del av den återaktiverade tidlösa visdomen som ger oss väldigt bra, saklig information kring detta (t ex Telepati och eterkroppen av Alice A Bailey, eller "Eterhöljet" av Lars Adelskogh)

En person som jag hörde om, framställde att healing "alltid överförs med änglar". och att "energin i sig inte rör sig", och därför är det änglarna som står för denna energirörelse. Hmmm.... Ja, så kanske det är, sett ur ett perspektiv. Änglar, som de kallas för i kristendomen, "devor" i österlandet" (som betyder ljusvarelse), verkar med materiens liv.
Men energin - den rör sig alltid, av sig självt. Inte på grund av änglarna. Utan för att den är uttryck för själva rörelseaspekten, dvs alltid bakomliggande alla former.
Detta skapar på alla olika livsnivåer det som brukar kallas för "gudomlig syfte" eller "gudomlig vilja". Här menas inte den personliga viljan (även om den på sitt sätt också är ett resultat av denna högre vilja i en mer neutral form), utan den övergripande styrande viljeenergin, som t ex styr en planets utveckling.

Änglarna/devorna fungerar som överförare av kraft och energi från högre till lägre nivåer på en rad olika sätt, även i människans värld.
Detta är sant. Men healing måste inte därför alltid ha med en "personlig ängel" att göra, inte alls. Det skulle bli ett helt enormt överslag för de flesta människor om en större ängel/deva skulle ge dem högre energi direkt.
Även om många säger sig uppleva direktkontakt med änglar/devor, ofta som en "inspiration" eller "en god känsla" osv, kan detta nog ofta vara något annat. Det är nog ofta en kontakt med människans egen själsmedvetenhet. Ju mer direkt detta sker, dvs utan nedtransformationer, desto starkare blir effekten. Därför är det oftast själen som skapar healing.

Många andliga lärare, t ex den tibetanske mästaren DK säger att det är därför alltid klokast och mest hälsosammast att utveckla själskontakt i första hand. Genom denna kontakt kommer på sikt kontakt med dessa "eldväsen".
I vår tid, i denna tidsålder, kommer människan få en allt ökande grad av kontakt med devorna, som inspiration, som healing, genom konst, musik osv. Framförallt de s k "violetta devorna" och deras inflytande ökar starkt nu framöver, eftersom dessa står för den närmaste och lägsta eternivån som mänskligheten är i snabbt ökande takt på väg att utveckla utbyte med.
Av detta kan vi alltså utläsa en annan viktig sak, att alla nivåer av medvetande har sin egen materia, och att dessa materieformer utgörs egentligen av levande väsen.

Det finns m a o ingen "död materia" alls. Därav att det vi gör mot naturen, gör vi också mot vår större andliga natur.

Många människor och i många nyandliga sammanhang talar man om "skyddsängeln". Men skyddsängeln återfinns i vår egen högre medvetenhet. Som jag förstått det är detta ingen "egen ängel". Själen är det centrum som dels bildar vår egen kausala medvetenhet med dess specifika "kropp" eller energifält. Det är också den så kallade "solängeln", det högre väsen som bistår oss i allt, som ger oss allt, som vet allt, och håller ordning på allt, inte minst vår egen karma.


Detta kausala fält återfinns dels på sitt eget plan, dvs på det kausala medvetandeplanet, dels i vår fysiska form som inkarnerade jag (hjärtat och kroncentrat). Det kausala omsluter och också genomtränger alla lägre höljen och materieslag. Därav följer att det kausala/själsliga finns i vår fysiska värld. Detta tar plats rent konkret genom det eteriska..
Dessa högre energier och de medvetandeslagen förbinds och förmedlas alltså genom etern, människans eterhölje. Men de måste dock aktiveras i varje människas liv av henne själv. Dessa nivåer ska bli själv-medvetna..

© CMM Nya tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar