torsdag 29 april 2010

Kände fysikern Hawkins rekommenderar undvikande av rymdbesök.





Vi talade om världsberömde fysikern Stephen Hawkins igår vid middagen, framförallt att han lyckas manövrera och hålla igång sin ”naturvetenskapliga” hjärna (och säkert mycket mer?), vilket ju är fantastiskt.

En av ungarna påpekade att han lär ha världens högsta IQ. Vi talade också om att det finns andra sorters intelligens, som börjar undersökas nu för tiden. Hur det nu går till, för där har nog inte forskningen kommit så långt i termer av statistik, beräkningar osv.
Då tänker vi på EQ, emotionell eller social intelligens (samarbete, goda egenskaper, medkänsla osv). Och även senaste åren SQ, ”själslig intelligens”.

Lite lustigt sammanträffande, för vi hörde sedan från en annan person, att en ”fysiker” gått ut offentligt och ”varnat för möten med utomjordingar”. Och det visade sig vara samme Hawkins, men nu med ett ganska annorlunda perspektiv i de här sammanhangen.
Frågan är vad han baserade denna uppmaning på, vilket inte framkommer vad jag sett. Hawkins gör en ny dokumentärserie ”Into the universe” (with himself) där han bland annat menar att det är ”perfectly rational”, helt logiskt, att liv finns på fler håll i universum.

Och samtidigt att mänskligheten alltså ska undvika ett sådant möte, vilket skule kunna, enligt denna tro, innebära att ” Earth could be at risk of an invasion by aliens living in 'massive ships'” (Källa: Mail Online, Scinece and Tech)

Hmm… Detta låter ganska mysko. Först säger man sig vilja veta. Man forskar och söker "svar" på dessa frågor genom naturvetenskapen. Och samtidigt sprider tron att det kan vara "farligt eller fientligt"?
Vi får kanske ändå se det som något glädjande, att saken uppmärksammas på det här sättet. Kul, men också märkligt. Varför just nu, efter alla år av oändliga rapporter, vittnesskildringar, cropcircles, fenomen som inte kan förklaras som luftballonger, andra planeter osv.

Sveriges ”ufo-pappa” (claes Svahn) vad gäller "fakta av bortförklarande tredje graden" inom detta område, bjöds in till tv 4 studion på morgonen och fick berätta om hur han trodde ett möte skulle kunna gå till med dessa utomjordingar. Hur skulle de se ut? Ja, vad skulle han svara. Eftersom detta inte har accepterats (än) på en offentlig nivå blir det förstås omöjligt för någon som inte har någon erfarenhet att uttala sig, varken bu eller bä.
Många menar förstås motsatsen, att det finns en uppsjö personliga skildringar och vittnesmål som berättar att vår planet redan har utbyten med olika sorters rymdfolk.

Kanske är det så att ”myndigheter” ändå vill få detta mer spritt?
Eller börjar tiden helt enkelt bli mer mogen?

Inslaget på TV 4 http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1614073

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar