onsdag 28 april 2010

Idag är det Oxens fullmåne och Wesakhögtiden - Buddhas energi sprids och alla goda krafter stärks över jorden genom detta ljus.


Idag (28 apr 2010) är höjdpunkten på Wesak - Buddha Gautamas högtid i flera bemärkelser, överlag en period då jorden fylls av Buddhas specifika höga ljusenergi.
Det är en period som tar plats innan fullmånen och även i flera dagar efter, som vi har stor nytta och glädje av att länka samman med och sprida vidare i det stora "ljusnätet" över hela jorden.
Vi bidrar så också till den stora förnyelsen och den goda viljans förändringar inom mänskligheten, som så väl behövs.
(Bilden visar den plats där själva ceremonin sker i Himalaya, rent konkret. Ett samarbete som sägs ta plats genom de olika högre nivåerna av jordens råd av vägledare)

Det är ljuset som skapar nya möjligheter för djupare seende av enhet och helhet, som skapar förståelse, medkänsla, insikt.
Det är ljuset som förmedlar högre intryck och kärlek till människor.
Det är ljuset som upplyser.

Denna Wesak har jag upplevt flera mindre faser. Först i morse en ovanligt lugn, mjuk energi för att vara denna period. Nästan som en tomhet först, som sedan övergick i en stillhet.
Denna period brukar ofta vara fylld av en enormt stark energi. Men den var så innan i en längre period, och det kommer förmodligen igen.
Sedan när vi satt ute i solen var det som en väldig stark energi kom in alltmer. Den kom egentligen redan lite innan, men blev kraftigare i solljuset. Nej, det var inte solens egen energi i första hand jag upplevde, även om den är väldigt härlig på sitt sätt med sin ljuseter.

Den här energin var väldigt hög, mer riktad och samtidigt ovanligt elektrisk i sitt vita ljus. Ändå med den här om jag får säga så, karakteristiska milda tonen som så ofta är med under Wesak och överlag Buddha-energin på ett allmänt plan.
Vi talade också om detta, att tidigare år har denna energi ofta varit mer utvidgad, nästan horisontell (i sin spridning), och definitivt i guldljus. Detta har dock de senaste årens Wesak skiftat alltmer mot det vita ljuset, något jag tagit upp tidigare för er som följt med i nyhetsbrevet.

Detta kan man eventuellt tolka som att Buddhas energi - och det är Buddha Gautama som menas här, den förre världsläraren - håller på att förändras, kanske "stiger uppåt"? Det är en ganska meningslös spekulation på sitt sätt, eftersom detta är helt dolt för mänskligheten hur detta utvecklas.
Men de tidlösa källorna (genom Tibetanens undervisning) anger att Buddha Gautama medvetet gjorde ett val att stanna kvar hos mänskligheten i en längre period än som var nödvändigt för hans del. "STanna kvar" här betyder inte i en fast fysisk form, utan i en högre eterisk form.

Därav att han sprider sin energi under Wesak-ceremonin varje år, vilket ger en enorm skjuts åt hela vår utveckling.
Rejoice - Gläd dig! Läs gärna den sista meningen några gånger och känn hur det känns i ditt hjärta!

Det är något vi kan vara så oändligt tacksamma för.
Det valet har dock också sin gräns, och en dag ska han lämna vår jordutveckling för uppgifter på högre plan, bortanför dessa världar.
När detta sker, vet ingen människa. En del spekulerar i att det kan ske snart, men jag tror det dröjer ett tag till. Det är en enorm välsignelse att mänskligheten får möjligheten ta emot (om än mest omedvetet) detta inflöde och denna förstärkning av alla goda krafter i vår värld ett tag till, i denna övergång till en "ny tid", en ny ordning.

Bakgrund Oxens energier.
Bakgrund Wesak-högtiden.



© CMM Nya Tiden, apr 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar