onsdag 27 maj 2009

År 2012 och jordens uppstigning; Siriusporten o andra perspektiv i tiden som både smalnar av och expanderar...



Ja, många tycks undra kring detta årtal 2012. På nätet florerar olika rykten, något jag inte kände till pågick i den omfattningen förrän jag hörde det från flera håll för ett tag sedan.
För min del har detta kommit mer i bakgrunden under många år, även om detta varit med mig länge. Jag har haft och har fortfarande tanken att just detta årtal i sig tycks vara en människoskapad händelse i första hand, men som samtidigt används för högre syften. Jag kan dock inte säga att jag vet, utan håller mig öppen inför olika möjligheter.
Jag ser det som en "uppstigning" överlag, som pågått under en längre tid. För min egen del, som jag kunnat ta del av detta mer medvetet och aktivt, har det pågått tydligt sedan 80-talet, men innan dess har förstås andra perioder pågått med sina höjningar och förnyelseprocesser.

Förmodligen startade mycket av denna process under slutet av 1800-talet, då det också sägs att många utvecklade individer (samtidigt i grupp) från högre livsnivåer började en ny inkarnationsserie för att stötta denna tids övergång. Och planerna för en större förnyelse inom mänskligheten har egentligen med hela vårt planetväsen att göra, som jag förstått det, och pågått under flera hundra år innan enligt planen för denna planets utveckling. Det är egentligen inte bara en mänsklig angelägenhet med andra ord.

Jag känner mig dock ofta främmande för den näranog "frälsande" anda som vissa uttalar sig med, om hur mycket som ska hända detta årtal 2012. En del tror att många människor kommer "stiga upp" i en högre form (eteriskt eller på andra sätt) helt plötsligt. Och att världen kommer förändras över en natt i ett "stort ljus".
De personerna kanske vet något inom sig som kanske gäller just dem, tänker jag ibland. Eller så är det en spegling av hur det kollektiva medvetandet tar dessa steg på högre nivåer, men att effekterna av detta i fast fysisk form sedan kommer ta längre tid.

Andra tolkningar, att "tiden tar slut" och "domedagen är nära" känns ännu mer främmande och oriktiga. Samtidigt kan sådana upplevelser vara högst förståeliga, tycker jag, inte minst för att de kan återspegla ett kollektivt skede i vår mänskliga värld. Denna äldre tid som haft ett främst materiellt perspektiv som fokus når nu sin definitiva höjdpunkt, men också vändpunkt. Allt det elände som mänskligheten frossat i under årtusenden (som vi känner till) och en äldre historia, håller sakta, men ändå snabbt, på att renas. Den högre kontakten med högre världar och livvärden återinkopplas igen.
Vi byter helt enkelt tidsfokus, egentligen. Detta kan också ses i ett mer förklarat esoteriskt perspektiv, men jag går inte in på det nu.

Dessa årtal och deras förebådanden (2012, ibland även 2013, 2014) dök upp först med Maya-hypotesen som jag mötte runt 1987 med José Argüelles, som forskat i detta. Sedan kom andra att träda fram.
Idén är att mayafolket skulle på något sätt ha räknat ut hur en "kosmisk" era får sitt slut då. Mayafolket som tydligen älskade att räkna ut saker och ting, kanske snarast att de hade med sig en sådan äldre kunskap från äldre tider. Traditionella maya-forskare bestrider tydligen detta rent faktiskt, att siffrorna som anges i dessa nytänkande sammanhang inte stämmer överens. Som alltid, olika sätt att räkna på.

Jag är inte insatt i dessa teorier mer exakt och upplever inte behov av det i sig heller. Jag minns att jag gillade Argüelles sätt att skriva på då, som ungdom, lite amerikanskt fartigt, inte så tungt eller analyserande, men ändå med ett tydligt enkelt budskap: Allt är på väg att förändras!
Jag vet inte, men tror Argüelles snarast uttryckte sin inkoppling och kanske mer använde maya-profetian som en sorts väv där han kunde lägga fram dessa idéer.
Argüelles sägs vara en av de bakomliggande initiativtagarna till "Harmonic convergence" augusti 1987, som firades och manifesterades världen runt vid denna tid. Men detta var inte baserat bara på maya, utan på flera andra indian- och ursprungsbefolkningars profetior. För min del skedde inkopplingen genom egna energiupplevelser, som sedan fick en sorts ytterligare nivå genom Hopi-indianernas profetior kring detta. "Regnbågsormen" var ett slags tema här, även för andra indianfolk.
Budskapet var att vid detta skede började jorden få en helt ny riktning. Mänskligheten skulle börja vakna upp ur sin långa Törnrosa-sömn och inse sitt andliga ursprung allt mer.

Det var förstås många fler krafter som skapade detta initiativ. Förmodligen stod en större innebörd bakom dessa globalt förmedlade intryck, som miljontals människor svarade an till.
Vissa av oss som var med då och upplevde detta även konkret i energin - och som egentligen startade redan året innan, 1986 för mig och många andra - fick kopplingar bland annat till Sirius. Detta upplevde jag spontant under dessa viktiga år. Det var också en direkt fortsättning på de starka energihändelser som pågått längre tid innan.
Jag tror det senare var Marina Munk som kallade detta för "Siriusportens öppnande" - att då började Siriusenergier på ett helt nytt sätt nå mänskligheten. En "kosmisk dörr" hade öppnats!

Vi tog upp detta bland annat i den första boken med Marina Munk, Det stora uppdraget, som vi gav ut 1993, vars första upplaga sålde slut på 9 månader. (Den finns fortfarande att få tag på genom Herkules Förlag och vanliga bokhandlar som AdLibris, Bokus osv). Många människor fick mycket starka upplevelser av denna bok, Det var som informationen och också energin här kunde förmedlas väldigt synkront, dvs många läsare var i den fas att de mycket direkt kunde ta emot denna kontakt.

Vi jobbade med detta tema - jordens "uppstigning" och mänsklighetens nya medvetenhet från 1986 fram till 1996, då ett nytt skede tog plats. Det var dels genom böcker, sedan från 1990 också genom kurser och föredrag. (Jag återkommer kanske senare till detta). Detta var grunden för hela "själskontakts-arbetet", som sedan från 2004 ledde till SoulWork-formen.


© CMM Nya tiden, maj 2009.

2 kommentarer:

  1. uppstigning.....kanske istället INstigning !? hälsar Gillan

    SvaraRadera
  2. Hej Gillan!

    Absolut, det fungerar bra det med tycker jag! Det här med "uppstigning" har utvecklats till en sorts term i dessa sammanhang, kanske framförallt under 80- och 90-talen. Dvs "gå upp i frekvens", höja sin energi och ta emot det högre inom sig.
    Man kan förstås uttrycka det på olika sätt o det viktigaste är som alltid hur man kan utvecklas, att man gör det, som jag ser det.

    Ha det bra, goda hälsningar
    Carl Mikael

    SvaraRadera